Mooie opbrengst Wenslichtjes Vrienden van Meander

De actie ‘koop een wenslichtje voor een patiënt’ van de stichting Vrienden Meander Medisch Centrum heeft ruim ? 3100 opgebracht. De opbrengst komt ten goede aan het kindvriendelijk inrichten van de operatieafdeling van het ziekenhuis.

Bezoekers, patiënten en medewerkers konden in de Week van de Vrienden in december hun goede wensen schrijven op een wenskaart. Alle kaarten kwamen in de kerstboom in de hal van het ziekenhuis te hangen, te midden van de lichtjes en ballen. Ook op www.wenslichtje.nl kon men wensen doorgeven. Daarnaast deden diverse bedrijfsvrienden van Meander mee aan de inzamelingsactie.

De actie Wenslichtje leverde een stroom aan ontroerende en inspirerende uitspraken op. Patiënten die met kerst in het ziekenhuis lagen, kregen een compilatie van deze wensen via een kerstkaart bij het kerstdiner overhandigd.

Veel wensen op de kaarten gingen uiteraard over gezondheid, beterschap en herstel, in het algemeen of speciaal voor een dierbare. Daarnaast bleek de kerstboom een actueel tintje te krijgen. Annemieke Vermeulen, voorzitter van de Vrienden van Meander en burgemeester van Leusden, viel het op dat er veel internationale wensen in andere talen in de boom hingen. “Ook zien we de actualiteit van de vluchtelingenstroom op de kerstkaarten terug: mensen wensen vluchtelingen uit Syrië veel sterkte toe.”

De actie heeft veel wensen opgeleverd die niet gemakkelijk te vervullen zijn. Toch waren er ook diverse concrete wensen. Zo wenst iemand: “Ik wil graag een zithoekje met (voor)leesboeken. Deze wens is door de Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum uitgekozen als een haalbare, leuke wens om in vervulling te laten gaan. Een leeshoek of voorleeshoek biedt ontspanning tijdens het ziekenhuisverblijf. De komende tijd zet de vriendenstichting zich ervoor in om deze wens uit te laten komen.

Bron: Meander Medisch Centrum