Met zorgpolis-checker meteen duidelijkheid over vergoeding behandeling

0
740

Met de nieuwe zorgpolis-checker kunnen medisch specialisten sinds 1 januari hun patiënten vooraf vertellen of een bepaalde behandeling door hun zorgverzekering wordt gedekt.

De zorgverzekeraars hebben samen met de ziekenhuisorganisaties NVZ en NFU de zorgpolis-checker laten ontwikkelen door VECOZO, de organisatie die onder meer het declaratieverkeer in de zorgsector regelt.

De zorgpolis-checker – officieel Inkijkvoorziening Polis (IVP) – kan worden geraadpleegd door medewerkers van algemene en academische ziekenhuizen. De informatie van de zorgpolis-checker stelt zorgaanbieders in staat om de patiënt zo goed mogelijk vooraf in te lichten over de te verwachten kosten, zonder dat er over concrete bedragen gesproken wordt. In de toekomst kunnen ook huisartsen en andere medisch specialisten van de zorgpolis-checker gebruikmaken.

Niet alle zorgaanbieders zijn gecontracteerd
Aan het nieuwe online-instrumentarium is een jaar gewerkt, nadat Zorgverzekeraars Nederland eind vorig jaar al besloot tot het ontwikkelen ervan. Dat was nodig omdat bij sommige zorgpolissen (met name polissen met een selectief gecontracteerd zorgaanbod) niet alle zorgaanbieders door de zorgverzekeraar zijn gecontracteerd. De patiënt die toch kiest voor die zorgaanbieder moet dan een eigen bijdrage betalen. Dat moet een patiënt dan wel van tevoren weten, zonder dat daar extra telefoontjes naar de zorgverzekeraar of een ingewikkelde zoektocht op het internet voor nodig is.

Kijk voor meer informatie op de site van VECOZO.

BRONZN
Vorig artikelDICA stelt financiering voor 2016 veilig
Volgend artikelNPCF onderzoekt ervaringen met huisarts
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.