Benoeming van de heer dr. D. van Geldere tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Array

Tijdens het afscheidssymposium op vrijdag 22 januari ter gelegenheid van zijn vertrek als chirurg bij Isala Zwolle wordt de heer dr. D. (Dick) van Geldere (1952) benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Jan Willem Wiggers van Hattem reikt de heer Van Geldere de bij de onderscheiding behorende versierselen uit. De uitreiking valt samen met de voordracht van de heer Pierik tegen 16.00 uur en vindt plaats in de Centrale hal, 2e etage, van het Isala ziekenhuis in Zwolle.

De heer Van Geldere is 32 jaar werkzaam geweest als chirurg in onder andere Amstelveen, Tsjaad, Somalië, Ethiopië, Sri-Lanka, Cambodja, Irak en de laatste dertien jaar in Zwolle.

Hij heeft zich daarnaast wetenschappelijk onderscheiden op het gebied van de liesbreukchirurgie, de complexe buikwandchirurgie en de colorectale chirurgie. Hij was een pionier bij het toepassen van protheses bij liesbreuken en op het gebied van darmoperaties. Zijn grote wetenschappelijke bijdrages, voordrachten en live operaties op het gebied van buikwandchirurgie en de colorectale chirurgie zijn (internationaal) van groot belang geweest; hij wordt internationaal erkend als een expert op het gebied van de buikwandchirurgie.

Zijn buitenlandse werkzaamheden heeft hij uitgevoerd onder de vlag van Artsen zonder Grenzen. Hij hoorde bij de allereerste leden van de in 1984 opgerichte vereniging Artsen zonder Grenzen en werd gedurende de periode van 1984 tot 1995 diverse malen uitgezonden voor diverse noodhulpprogramma’s. Hij was van 1986 – 1995 bestuurslid van Artsen Zonder Grenzen, waarvan van 1992 – 1995 voorzitter van de Nederlandse tak en bestuurslid van Médicins sans Frontières International. Vanwege Artsen zonder Grenzen was hij van 1995 tot 2014 bestuurslid bij de Stichting Research and Education in Humanitarian Relief. Momenteel is hij binnen de vereniging werkzaam als vrijwilliger op het gebied van de rekrutering, fondsenwerving en scholing.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen