Hans Schikan wint Roland Lageveen Award

Tweejaarlijkse Award voor een persoon of organisatie die een uitzonderlijke bijdrage leverde aan het succes van de Nederlandse biotech sector.
Biotech ondernemer Hans Schikan heeft de Roland Lageveen Award 2016-2017 gewonnen voor zijn tomeloze enthousiasme en inzet om de Nederlandse biotechnologie sector te promoten en te versterken. De uitreiking van de Award vond gisteren plaats tijdens het Year Event van HollandBIO, de belangenvereniging voor Nederlandse biotechnologie bedrijven. Hans ontving de Award uit handen van juryvoorzitter Rein Strijker, die werd bijgestaan door de vrouw en dochters van Roland Lageveen.

De Roland Lageveen Award is een eervolle onderscheiding die om het jaar wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die “een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan samenwerking binnen de biotechnologiesector in Nederland en de versterking van deze innovatieve sector”. De Award is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan biotech ondernemer Roland Lageveen (1957 – 2012), die zich met hart en ziel inzette voor de sector en van grote betekenis is geweest voor het succes van de Nederlandse biotech.

Hoewel Hans al jaren actief was binnen de farmaceutische industrie, groeide zijn biotech bekendheid toen hij in 2009 aantrad als CEO van Prosensa. In die hoedanigheid bleef hij hameren op het belang van samenwerking met alle mogelijke betrokkenen en de belangrijke rol van patiënten in de ontwikkeling van geneesmiddelen. Ondanks zijn veeleisende baan maakte Hans tijd om te participeren in allerlei sector brede commissies en gaf hij vele inspirerende presentaties in binnen- en buitenland.

Zijn enthousiasme en vrolijkheid werken aanstekelijk. Ondernemers, wetenschappers, bestuurders, patiënten, werknemers en overheden: Hans is bij iedereen even welkom. Inmiddels is hij niet meer actief als CEO, maar adviseert Hans als bestuurslid diverse biotech bedrijven, zodat ook een nieuwe generatie bedrijven kan profiteren van zijn kennis en ervaring. Daarnaast maakt Hans deel uit van het topteam van Topsector Life Sciences & Health, waar hij het innovatieve MKB met verve vertegenwoordigt. Kortom, zo luidt het unanieme oordeel van de jury: een waardige winnaar.

Over de Roland Lageveen Award
De Roland Lageveen Award werd in 2014 voor het eerst uitgereikt. De Award dankt zijn naam aan biotech ondernemer en sector boegbeeld Roland Lageveen (1957 – 2012) en gaat naar een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan samenwerking binnen en de versterking van de biotechnologiesector in Nederland. Elke twee jaar bepaalt de jury, bestaande uit Ward Mosmuller, Marcel Wubbolts, Hans Preusting, Jan Sikkema, Rein Strijker, Annemiek Verkamman en Jan Wisse wie de Award verdient. De juryleden zijn allen actief in de biotech en hebben nauw met Ronald samengewerkt.

Over HollandBIO
HollandBIO is de belangenvereniging van Nederlandse biotechnologie bedrijven. De HollandBIO achterban is een afspiegeling van de biotech sector: van start-ups, het midden- en kleinbedrijf tot grote bedrijven, actief in gezondheid, voeding of biobased economy. HollandBIO draagt bij aan het succes van de sector door meer dan 120 bedrijven te verenigen en te ondersteunen door middel van belangenbehartiging, de organisatie van netwerkactiviteiten, diverse ledenservices en sector PR. Dankzij een sterk en hecht biotech cluster, kan Nederland op alle fronten profiteren van de waarde van biotech.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen