VVD en PvdA niet eens over pgb

Array

VVD en PvdA zijn het oneens en over de regels waar zorgverzekeraars zich aan moeten houden bij het persoonsgebonden budget (pgb). Bijna de gehele Tweede Kamer, inclusief de regeringspartij PvdA, vindt dat zorgverzekeraars te vaak een verzoek afwijzen als iemand niet de wijkverpleegkundige maar een vriend of buurvrouw wil inschakelen om te helpen bij het douchen of naar het toilet gaan. Ze willen daarom extra waarborgen opnemen in de zorgverzekeringswet. Regeringspartij VVD is overtuigd van het nut van het pgb maar wil geen extra regels. De partij wijst erop dat de verzekeraars een zorgplicht hebben en dus al voor een goede uitvoering van het pgb moeten zorgen.

”Als je zorg nodig hebt, wil je wel grip hebben op je eigen leven, over wie er aan je lijf komt of hoe laat je opstaat”, vindt Otwin van Dijk (PvdA). ”Juist voor zorg aan je lijf is het belangrijk dat je er zelf over gaat. Dat kan met een pgb. Na een jaar ervaring met pgb door zorgverzekeraars weten we dat we dingen beter moeten regelen.”

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) raadt de Kamer af om extra waarborgen in de wet vast te leggen. Volgens hem kan dat ook later nog als uit onderzoeken blijkt wat er niet goed gaat. Het debat hierover  is woensdagavond afgebroken en wordt later voortgezet

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen