Reade kondigt reorganisatie aan

Array

Wijzigingen in de bekostiging: bezuinigen onvermijdelijk
Door wijzigingen in de vergoedingen die Reade ontvangt van de zorgverzekeraars, moet Reade, centrum voor Revalidatiegeneeskunde en Reumatologie, de zorg reorganiseren en tegelijk structureel € 2,8 miljoen bezuinigen. Omdat de kosten van Reade grotendeels bestaan uit personeelskosten leidt dit onvermijdelijk tot personele reducties. Reade probeert het aantal gedwongen ontslagen hierbij zoveel mogelijk te beperken.

“We zien dat ook de verschuiving van het marktaandeel tussen de zorgverzekeraars een oorzaak is van het teruglopen van de omzet. Hierdoor is bij een aantal zorgverzekeraars het afgesproken bedrag overschreden, waardoor een deel van de door ons uitgevoerde behandelingen niet wordt vergoed. Daarnaast is de vergoeding voor uitgegeven dure geneesmiddelen ontoereikend” aldus Toine Vogels, lid Raad van Bestuur.

Om het tij te keren, is in 2015 begonnen met het standaardiseren en waar nodig aanpassen van de behandelingen om de ontvangen vergoedingen in balans te brengen met de kosten van de behandeling. Vogels vervolgt: “De aanhoudende druk op prijzen vanuit de overheid en zorgverzekeraars houdt onverminderd aan. De vergoeding voor behandelingen blijft daardoor onder druk staan. Dit noodzaakt ons om voortdurend scherp te bewaken of de relatie tussen de kosten van de behandelingen en de vergoeding van de zorgverzekeraars voldoende in balans is.”

“Om de continuïteit van de zorg die Reade aanbiedt te borgen, zullen eventuele verdere bezuinigingen door de overheid dan wel zorgverzekeraars op de revalidatie- en reumazorg ook in de toekomst onvermijdelijk leiden tot het treffen van maatregelen. Zoals het zich nu laat aanzien, verwachten we een vermindering van circa 30 voltijd banen. Een deel daarvan wordt via natuurlijk verloop gerealiseerd. De reorganisatie wordt in nauw overleg met de medezeggenschapsorganen uitgevoerd. Uiteraard is het ons streven om de zorg en onze dienstverlening op een kwalitatief hoogwaardig niveau te houden. Reade zal zich maximaal blijven inspannen om toegankelijk en gastvrij te blijven zoals onze cliënten dat van Reade gewend zijn”.

Bron: Reade

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen