Geen criteria voor toekennen PGB in Zvw

Array

De regeringspartijen VVD en PvdA hebben een oplossing gevonden voor hun meningsverschil over het persoonsgebonden budget (pgb) in de zorgverzekeringswet. Met het pgb kunnen mensen met een beperking zelf hun zorg regelen.

De coalitiepartijen willen nu geen extra eisen in de wet opnemen waar zorgverzekeraars zich aan moeten houden bij het toekennen van pgb’s. De PvdA komt daarmee de VVD tegemoet.

Aanvankelijk vond de PvdA dat zorgverzekeraars te vaak een verzoek voor een pgb afwijzen. Net als alle oppositiepartijen wilde de PvdA daarom extra waarborgen opnemen in de zorgverzekeringswet. Maar nu vindt de partij, net als de VVD, dat er later aanvullende voorwaarden kunnen worden gesteld.

Voor Pgb-houders is dit een zeer teleurstellende afloop van het debat. Er was een grote kamermeerderheid voor een verankering in de wet, maar die is door de ziektekostenverzekeraars met succes weggelobbied.

Bron: VSN/ANP

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen