FNV: morgen groot thuiszorgprotest in Bronkhorst

Array

FNV roept iedereen op om dinsdag 23 februari naar Bronkhorst te komen. Daar vindt om 15.00 uur een grote protestbijeenkomst plaats voor behoud van goede zorg, vast werk en arbeidsvoorwaarden. Met deze actie roepen de TSN-medewerkers alle 280 gemeenten waar TSN actief is op om de wet na te leven.

Dit betekent dat de gemeenten de koppeltjes van thuiszorger en cliënt en de arbeidsvoorwaarden in stand houden. Dinsdag is de dag dat alle gemeenten gaan besluiten over het voorstel van Buurtzorg. Buurtzorg is de enige landelijke partij die de koppeltjes in stand houdt en de arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers garandeert.

Laffe ontruiming
De burgermeester heeft het gemeentehuis van Bronkhorst dat de TSN-thuiszorgers bezet hielden, laten ontruimen. Twee mensen zijn daarbij opgepakt. De thuiszorgers hadden sinds vrijdag het gemeentehuis bezet, omdat zij duidelijkheid wilden voor hun cliënten en over hun arbeidsvoorwaarden. Die duidelijkheid weigerde de gemeente het hele weekend te geven. Zelfs een gesprek werd geweigerd. Waarom de actie werd beëindigd, meldt de gemeente niet op haar website.

FNV’er Sarah Dobbe: ‘Er kan maar een echte reden zijn: thuiszorgers kregen uit het hele land steeds meer steun. De gemeente kiest blijkbaar liever voor de cel dan voor goede zorg en werk.’ Dinsdag organiseert FNV een grote protestactie. ‘Ze kunnen ons ontruimen en vastzetten maar daarmee zijn ze nog niet van ons af. Dinsdag komen we met veel meer mensen terug’ zegt thuiszorger Jose van Halteren.

Steun
Sinds de bezetting is er uit het hele land grote steun voor de actie. Tweede Kamerleden en thuiszorgmedewerkers uit het hele land bezochten het gemeentehuis. Artiesten Marga Bult, René Shuman, Ben Cramer en de 3J’s traden op voor de actievoerende thuiszorgmedewerkers. Allen lieten weten dat ze hoopten dat er snel een goede oplossing voor het probleem komt. ‘Met de brute ontruiming houdt gemeente zich niet aan de afspraken. We mochten tot dinsdag blijven. We hadden net alles schoongemaakt zodat het gemeentehuis maandag spik en span open kon.’ zegt thuiszorger Erica Stinnissen.

Wil je de thuiszorg steunen? Twitter mee met #iksteundethuiszorg of laat HIER een bericht achter.

Bron: FNV

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen