InterSystems HealthShare scoort hoog in KLAS onderzoek naar toekomstbestendige technologie voor het delen van patiëntengegevens

InterSystems, mondiaal toonaangevend in technologie voor de zorgsector, maakt bekend dat InterSystems HealthShare® de hoogste score heeft behaald voor wat betreft de klantenwaardering voor  technologie die zich onafhankelijk van EMR (Electronic Medical Record systemen) laat toepassen. Deze beoordeling is vastgelegd in het recent verschenen rapport “HIE 2016: Shifts in Vendor Performance and Provider Outlook”.

Het rapport vormt de weergave van interviews  met 332 zorgleveranciers in het kader van een studie, uitgevoerd door  KLAS,  een onafhankelijk onderzoeksbureau, gespecialiseerd in IT voor de zorgsector. Het bureau onderzocht de huidige situatie op de HIE markt (Health Information Technology) en de zoektocht naar betrouwbare en relevante oplossingen, alsook de transformatie daar naar toe. InterSystems HealthShare behaalde een score van  87,1. Gemeten naar de overige beoordelingen in het totale onderzoek is dit de op één na hoogste score en in de EMR onafhankelijke categorie de hoogste.  De respondenten van het onderzoek geven daarmee een krachtig signaal, zowel voor de actuele prestaties als voor de toekomstige verwachtingen .

KLAS beschrijft interoperabiliteit als de sleutel tot het succes van populatie gerichte zorginitiatieven die de transitie naar resultaatgerichte zorg ondersteunen. De samenstellers zeggen daarover:  “zonder de mogelijkheid om patiënten informatie te delen  en zorgprocessen te laten transformeren, mogen zorgverleners niet verwachten dat ze de kwaliteit van hun dienstverlening kunnen verbeteren en eventuele nadelige financiële consequenties kunnen ontlopen.”

 Op de vraag van KLAS aan zorgverleners of hun technologieleveranciers kunnen voorzien in de vraag naar functionaliteit voor interoperabiliteit  in de komende jaren, behoorde InterSystems tot  de partijen die het beste scoorden: “negen van de tien klanten zegt dat InterSystems de komende 3 jaar hun HIE-wensen kan vervullen. Ze verwachten dat  InterSystems op elke verandering in het technologielandschap positief zal reageren.”

Andere opmerkingen van HealthShare klanten in het rapport zijn:

  • “Een sterk punt van InterSystems is dat ze ons voorzien van een strategisch platform voor informatiebeheer waarmee we echt alles kunnen doen, wat we willen.”
  • “InterSystems luistert goed naar zijn klanten. We overleggen voortdurend met onze contactpersonen bij InterSystems. Hun helpdesk medewerkers zijn zeer behulpzaam en de medewerkers van het accountteam denken proactief met ons mee.”
  • “De klinische incident  rapportages van InterSystems zijn heel goed. Die zijn belangrijk voor de afdelingen van onze organisatie met programma’s, gericht op analyse en in kaart brengen van actuele risico’s. Daarmee kunnen ze het aantal te voorkomen fouten reduceren. Op die incidentrapportages kunnen afdelingen zich abonneren, waardoor ze direct kunnen reageren, wanneer hun patiënten opduiken in de overzichten.”
  • “ Vooral de werking van HealthShare Information Exchange kan ik erg waarderen omdat het overweg kan met verschillende berichtenstructuren. Het product is erg flexibel,  terwijl de analytische functionaliteit indrukwekkend is. Aan het analyseren van ongestructureerde tekst moeten we nog beginnen.”
  • “ Interoperabiliteit gaat in de komende drie jaar andere vormen aannemen en de partijen die zich daarmee bezighouden zullen zich daarop moeten instellen. Koppelingen zullen geheel anders tot stand komen dan nu. FHIR standaarden zorgen ervoor dat  systemen met elektronische  patiëntendossiers onderling data gaan uitwisselen zonder een overkoepelende HIE architectuur. Een register voor de exacte locatie van databestanden is niet opgenomen in de FHIR standaard. InterSystems bereidt zijn platform alvast voor op het afhandelen van dergelijke aanvragen. Daarmee maken zij onze strategie toekomstbestendig.”

“KLAS scorelijsten zijn heel betrouwbaar, want ze komen voort uit de voorkeuren van zorgverleners en zijn niet het resultaat van subjectieve warnemingen. Wij zijn zeer vereerd met de uitstekende beoordeling van onze klanten in het HIE technologierapport. We willen hen graag blijven bedienen met een platform waarmee zij hun lange termijn doestellingen kunnen waarmaken,” Aldus Joe DeSantis van InterSystems.

Meer informatie over het KLAS rapport is te vinden op   “HIE 2016: Shifts in Vendor Performance and Provider Outlook,” en op  KLAS online  www.KLASresearch.com/reports.

Bron: Franssen Communicatie