Beslissers in de zorg verdiepen zich vooral in e-health op dag 1 van Zorg & ICT-beurs

Array

Zorg & ICT is nog tot en met 7 april te bezoeken; bij registratie is de toegang gratis
Met meer dan 2.600 bezoekers had de vakbeurs Zorg & ICT 2016 in Jaarbeurs Utrecht een prima start. Er was vooral veel interesse vanuit ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen en instellingen voor ouderenzorg. De beurs duurt nog tot en met donderdag 7 april 2016.

Bijna een kwart van de Zorg & ICT-bezoekers bestaat uit directeuren, afdelingshoofden en teamleiders. Ook IT-specialisten en -projectleiders zijn goed vertegenwoordigd op de vakbeurs. Met name voor e-health is veel interesse onder de bezoekers.

Daarnaast zijn onderwerpen als het elektronisch patiëntendossier (EPD), domotica en mobiele apps populair.

Paul Verdult, beursmanager van Zorg & ICT: “Dit jaar hebben we de nadruk gelegd op de menselijke kant van zorginnovatie, wat terug te zien is in het drukbezochte inhoudelijke programma. Ook op de woensdag en donderdag leggen diverse inhoudelijke sprekers uit hoe je de patiënt meer centraal kunt stellen. Daarnaast zijn er uiteraard vele innovaties te vinden bij de verschillende exposanten op de beursvloer.”

Hans ter Brake, van Unit4, een van de exposanten op Zorg & ICT: “Tijdens de beurs zoeken we zoveel mogelijk interactie met potentiële nieuwe klanten en relaties, en dat lukt met de huidige opkomst op Zorg & ICT prima. Nog belangrijker is dat we echt met beslissers spreken. Wij merken dat zowel bij onze stand als tijdens de goedbezochte sessies. Op de beurs presenteren wij onze Cura-app, waar dankzij een besparing van gemiddeld 45 minuten per dag voor de zorgverlener veel enthousiasme voor is.”

Shirley van Genderen is als Officemanager bij IQ Messenger medeverantwoordelijk voor de registratiecampagne, en voor de tweede keer op rij winnaar van de bezoekers-marketingaward van Zorg & ICT: “Gedurende het hele jaar hebben wij een omni-channel aanpak gehanteerd om mensen zich tijdig te laten registreren. Zo hebben we één-op-ééngesprekken, social media, mailings, onze e-mailhandtekening en persberichten ingezet. Hierdoor hebben we dit jaar ruim tweehonderd voorregistraties; niet alleen onze bestaande relaties, maar juist ook veel nieuwe, verse registraties. Daar zijn we heel content mee.”

De vakbeurs Zorg & ICT slaat een brug tussen het toenemende aantal e-health-oplossingen en de adoptie ervan onder mensen in de zorg. Bezoekers kunnen zich er laten inspireren en informeren over mogelijkheden van e-health om hun zorgprocessen en -toepassingen te optimaliseren. Registratie voor gratis toegang is mogelijk via www.zorg-en-ict.nl/registreren.

Over Zorg & ICT:

De vakbeurs Zorg & ICT vindt plaats van 5 tot en met 7 april 2016 in Jaarbeurs in Utrecht. Via verschillende seminars en presentaties krijgen bezoekers inspiratie en informatie om hun zorgprocessen en -toepassingen met behulp van ICT te verbeteren.

Over Jaarbeurs

Het inspireren, motiveren en activeren van handel is waar Jaarbeurs zich dagelijks voor inzet. Hiermee verbinden we mensen en markten, handelaren en producenten. Dit doen we door waardevolle ontmoetingen te creëren, zowel fysiek als online. Zo brengen we mensen in contact met elkaar. Hiertoe beschikt Jaarbeurs over een kleurrijk palet aan mogelijkheden. Jaarbeurs organiseert beurzen, summits en evenementen. Daarnaast positioneert Jaarbeurs online platforms en bieden we bijzondere accommodaties, catering en services.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen