Doe mee aan de ‘Dutch Hacking Health’!

Array

Heb jij een innovatief idee of brandende wens op het gebied van gezondheidszorg? Het Dutch Hacking Health-weekend biedt jou het podium om dat idee werkelijkheid te laten worden. In een creatieve snelkookpan gaan programmeurs, ondernemers, zorgprofessionals en patiënten drie dagen lang aan de slag om een digitale zorgoplossing te bedenken. Van vrijdag 20 mei tot en met zondag 22 mei organiseert het Maastricht UMC+ de Maastrichtse variant van de zogenoemde ‘zorghackaton’. Meld je nu aan via: www.dutchhackinghealth.nl / locatie Maastricht.

Het Maastricht UMC+ organiseert dit weekend samen met de UMC’s uit Groningen, Leiden en Nijmegen. Op vier locaties vindt tegelijkertijd een Hacking Health plaats met een vergelijkbaar programma dat vooral gericht is op het ontwikkelen van digitale innovaties in de gezondheidszorg.

Denk bijvoorbeeld aan een digitale keuzehulp voor borstkankerpatiënten, een bloedtest die de uitslag geeft op je mobiele telefoon of een mobiele app om psychiatrie patiënten te ondersteunen in het dagelijks leven. Tijdens het weekend krijgen jij en de andere deelnemers een podium om eigen innovatieve ideeën te pitchen of een probleem onder de aandacht te brengen.

Teams bestaande uit zorgverleners, patiënten, programmeurs, ontwerpers en ondernemers, gaan vervolgens in tweeënhalve dag een oplossing hiervoor bedenken en uitwerken tot een prototype. Aan het einde van het weekend presenteren de teams het resultaat en worden de winnaars door een multidisciplinaire en deskundige jury gekozen. Naast ondersteuning van het Maastricht UMC+ om hun idee verder uit te werken krijgen de winnaars tevens de mogelijkheid om hun idee te pitchen tijdens Start Up Fest Europe (24 – 28 mei 2016).

Doe mee aan de Maastrichtse ‘zorghackaton’ en werk samen aan de toekomst van de gezondheidszorg! Deelname voor drie dagen kost 25 euro per persoon (incl. maaltijden). Voor vragen kun je per mail contact opnemen met één van de organisatoren via www.dutchhackinghealth.nl / locatie Maastricht.

Dutch Hacking Health is een initiatief van vier Nederlandse universitaire medische centra (LUMC, Maastricht UMC+, UMCG, Radboudumc).

ProgrammaPRE EVENTMEETING Vrijdag 29 april 2016 Aanvang: 15.00u Einde: 17.30u
(Welkom, kennismaking, toelichting Dutch Hacking Health, idee toelichten / bespreken)

Vrijdag 20 mei 2016 Aanvang: 17.30u Einde: 22.00u
(Welkom, pitch Clinics, pitches & samen stellen teams, diner)

Zaterdag 21 mei 2016 Aanvang: 07.30u Einde: 21.00u
(Ontbijt, hacking, Lunch, intermezzo Hacking, diner, hacking)

Zondag 22 mei 2016 Aanvang: 07.30u Afsluiting 17.00u
(Ontbijt, uitwerken idee & concept, lunch, voorbereiding en presentatie idee, prijsuitreiking, borrel)

Bron: Maastricht UMC+

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen