Mythen waar jonge volwassen ex-kankerpatiënten dagelijks mee te maken hebben

0
1187

Als je kanker hebt overleefd begint het normale leven weer als een gezond mens.
In de praktijk worden ex-kankerpatiënten echter gediscrimineerd ten opzichte van mensen die geen kanker hebben gehad. Maar ook is het voor hen moeilijk om “het normale leven” weer op te pakken.
Om de samenleving van de onjuistheid van verschillende mythen te doordringen, en gelijke kansen en mogelijkheden op te eisen, heeft Stichting Athletes 4 Cancer. De organisatie richt zich op de vernieuwing , verbouwing en het opnieuw opstarten van het leven na kanker door middel van outdoor avontuur .

VISUALLY Athletes 4 Cancer FINAL
Met deze infogaphic van een jonge overlever van kanker toont Stichting Athletes 4 Cancer beleidsmakers, medici, hulpverleners, vrienden, familie en collega’s van ex-kankerpatiënten met de neus op de feiten. Een gezonde samenleving kan het zich niet permitteren om de groeiende groep ex-kankerpatiënten niet te steunen in hun strijd na kanker.

De infographic is indirect ook een oproep aan politici, hypotheekverstrekkers, verzekeraars, werkgevers, hulpverlenende en uitkeringsinstanties om overlevers van kanker de kansen en mogelijkheden te geven waar zij als mens en als burger recht op hebben.

Vorig artikelVanmiddag 14:30 uur AO Geneesmiddelenbeleid
Volgend artikelSlechts 1:10.000 stofjes wordt ooit een geneesmiddel
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.