ROC Midden Nederland viert Dag van de Verpleging in bioscoop Pathé Amersfoort

Array

Feest in bioscoop Pathé Amersfoort!
Op 12 mei viert het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland de internationale Dag van de Verpleging met een filmmiddag in bioscoop Pathé aan het Eemplein in Amersfoort. Op de geboortedag van Florence Nightingale, grondlegster van de moderne verpleegkunde, zetten we studenten en medewerkers van het college, medewerkers uit de zorgsector en mantelzorgers in het zonnetje.

The Best Exotic Marigold Hotel
Elke dag zetten duizenden professionals en mantelzorgers zich in voor zieken en zorgvragers. Dit willen we vieren door één dag onze waardering extra uitspreken voor hun bevlogenheid en passie om anderen te helpen. Op deze dag staan zij centraal. Naast de feel good movie: The Best Exotic Marigold Hotel staan natuurlijk hapjes en drankjes klaar om er een mooie middag van te maken!

Florence Nightingale [12 mei 1820 – 13 augustus 1910]
Een eeuw na haar dood inspireert Florence Nightingale verzorgenden en verpleegkundigen nog steeds met haar basale voorwaarden voor excellente verpleging, namelijk: aandacht, toewijding, hygiëne, eten, drinken en een schoon bed. De meeste mensen kennen Florence Nightingale vanwege haar inzet voor de gewonden tijdens de Krimoorlog in 1856, wat haar de bijnaam ‘The lady with the lamp’ opleverde. Voor verzorgenden en verpleegkundigen is zij bekend om haar aanpak van de erbarmelijke ziekenverpleging. Ook is ze de grondlegster van de moderne verzorging en verpleging.

Bron: ROC Midden Nederland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen