Health Valley groeit naar 275 partners

Array

In een jaar tijd is Health Valley met bijna 100 partners gegroeid. In 2015 groeide de netwerkorganisatie al met ruim 30%. In het eerste kwartaal van 2016 kwam hier nog eens 10% bij. Deze groei is aanzienlijk en een positieve impuls voor de ontwikkeling van het netwerk van Health Valley. De organisatie voorziet duidelijk in een behoefte.

René Penning de Vries, voorzitter bestuur Health Valley: “Er is behoefte aan samenwerken. De dagen dat een individuele bijdrage het verschil maakte zijn voorbij. De maatschappij en de zorg worden in toenemende mate voor uitdagingen gesteld en dat vraagt om samenwerking tussen de deelnemende partijen. Dit betekent niet dat het individu daarmee minder van belang zou zijn. Juist niet. Een individuele bijdrage komt alleen beter tot zijn recht in combinatie met andere ideeën en inzichten.”

Het netwerk van Health Valley bestaat uit partners afkomstig uit Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. Daan Dohmen, internationaal ondernemer en CEO FocusCura: “Nederland is een geweldige ‘hub’ voor de ontwikkeling van zorginnovaties, waar vanuit de hele wereld interesse in wordt getoond. Health Valley is daarin de plek waar kennis van zorg en techniek, bruisende energie en drive om het verschil te maken bij elkaar komt. Het is een cruciaal netwerk voor zowel de zorg als economie.”

Bijna 70% van de partners van Health Valley zijn bedrijven uit met name Life Sciences, Medtech of ICT en zakelijke dienstverlening. Het bijzondere aan het netwerk is dat ook de zorginstellingen, kennisinstellingen en overheden goed vertegenwoordigd zijn. Chris Doomernik, directeur Health Valley: “Het aantal partners en de verscheidenheid aan partners vormt de kracht van het netwerk Health Valley. Samenwerking levert kruisbestuiving en versnelling op. Concrete voorbeelden hiervan zijn programma’s als Red Medtech Ventures, de Rockstart Digital Health Accelerator en de Embedded Field Labs.”

Ook de samenwerking van Health Valley met andere innovatienetwerken (Amsterdam Economic Board, Economic Board Utrecht, EIZT, HANNN, Medical Delta, OMFL en VitaValley) is uniek. Het heeft geleid tot de oprichting van de stichting ZorgInnovatie Nederland en de website www.zorginnovatie.nl. Innovaties komen hierdoor sneller tot stand en het innovatieklimaat in Nederland verbetert.

Jaarverslag Health Valley
Deze week verscheen het jaarverslag 2015 van Health Valley Netherlands. Het jaarverslag vindt u op onze pagina Publicaties.

Bron: Health Valley

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen