Andere invulling van verbinding met de zorg, geen IGZ congres

Array

Dit jaar organiseert de Inspectie voor de Gezondheidszorg geen groot landelijk congres. De inspectie organiseerde jaarlijks het congres Patiëntveiligheid. Dit jaar geven we een andere invulling aan de wijze waarop we verbinding leggen met de zorg.

Verbinding
We zoeken de verbinding met patiënten, cliënten, naasten, zorgverleners en zorgorganisaties om ze te betrekken bij de ontwikkeling van toezicht op de zorg. Dit jaar willen we op eigentijdse wijze de verbinding maken binnen de verschillende zorgsectoren en wordt er geen groot IGZ congres georganiseerd.

Leren en verbeteren in de zorg
Vanuit het thema goede en veilige zorg vullen wij de taak van de inspectie in. Begin januari maakten we het MJB Gezond Vertrouwen openbaar. Het leren en verbeteren in de zorg nemen we als uitgangspunt voor ons toezicht. Onze invulling daarvan, laten we aansluiten bij de ontwikkelingen in de zorg.
Nieuwe ervaringen en inzichten

Dit experiment zal ons nieuwe ervaringen en inzichten opleveren. Deze wegen mee bij het besluit om in 2017 weer een groot landelijk congres te organiseren.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen