Gehele Raad van Toezicht Universiteit van Amsterdam stapt op

Array

De voltallige Raad van Toezicht van de Universiteit van Amsterdam stapt op. Er wordt ‘ruimte gemaakt voor nieuwe leden’, aldus een verklaring die vrijdag is uitgegeven. De zeventallige raad stapt op omdat de studentenraad en de ondernemingsraad dreigden het vertrouwen in voorzitter Atzo Nicolaï en de andere bestuurders op te zeggen, zo blijkt uit een artikel in NRC vrijdag.In reactie op het overdragen van haar taken door de Raad van Toezicht heeft het College van Bestuur onderstaande e-mail naar studenten en medewerkers gestuurd.

Beste collega’s en studenten,

Wellicht hebben jullie vernomen dat de Raad van Toezicht van de UvA heeft besloten haar taken zo spoedig als mogelijk over te dragen.

In de afgelopen maanden is de samenwerking tussen de Raad van Toezicht (RvT) en de medezeggenschap ernstig verstoord geraakt. Er is geprobeerd met behulp van een tussenpersoon tot elkaar te komen. Dat is helaas niet gelukt. Uiteindelijk heeft dit tot het besluit van de RvT geleid.

Uiteraard respecteren we de afweging en de beslissing van de RvT om haar taken over te dragen. De volgende stap ligt nu bij de minister van OCW; zij benoemt immers de RvT. Het is goed dat er tijd wordt genomen voor een zorgvuldige overdracht. We houden daarover contact met het ministerie.

Voor nu vinden we het belangrijk jullie te laten weten dat het ons als College van Bestuur niet zal afleiden van datgene wat wij essentieel vinden voor de komende periode: aandacht voor toegankelijk en intensief onderwijs, sterk onderzoek, een helder en sociaal personeelsbeleid, internationale samenwerking en het uitbouwen van de verbinding met Amsterdam.

Daar gaan wij graag samen met jullie aan werken.

Met hartelijke groet,
Geert ten Dam
Karen Maex
Hans Amman
Huib de Jong

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen