Credit fotografie: Ard Jongsma / HIMSS

Jouw Omgeving in de prijzen tijdens Europese eHealth competitie

Array

Jouw Omgeving heeft vandaag in de Beurs van Berlage brons gewonnen tijdens de Europese eHealth competitie. Het bedrijf uit Utrecht maakt online oplossingen voor o.a. de geestelijke gezondheidszorg en wist als enige Nederlandse inzending door te dringen tot de finale. Jouw Omgeving wordt op de website geroemd als “het mooiste en meest geëngageerde e-health platform voor psychiatrische patiënten van alle leeftijden.” De competitie is onderdeel van de HIMSS eHealth week, het grootste eHealth evenement van Europa dat afgelopen woensdag is geopend door Minister Schippers (VWS).De Europese eHealth competitie en eHealth week worden jaarlijks georganiseerd in het land dat voorzitter is van de Europese Unie en dit jaar was het de eer aan Nederland om het event te hosten. Eerder deze week maakte Minister Schippers bekend dat Nederland 20 miljoen Euro extra uittrekt ter stimulering van eHealth initiatieven.

Honderden deelnemers
De Europese eHealth competitie is de grootste Europese wedstrijd op het gebied van eHealth en trekt jaarlijks honderden deelnemers uit alle lidstaten van de EU. Jouw Omgeving stond als finalist in de categorie ‘Champions’, bedrijven die de start-up fase voorbij zijn en met serieuze opschaling bezig zijn. De jury heeft hierbij gelet op mate van innovatie van de oplossing, implementatie bij eindgebruikers en impact op korte termijn en meerdere vlakken (patiënten, professionals, economisch). In de categorie ‘Champions’ deden totaal 112 organisaties mee.

Over Jouw Omgeving
Jouw Omgeving staat voor jouw hulp, op jouw moment, op jouw plek en biedt met haar online-oplossingen de mogelijkheid om de zorg effectiever, efficiënter en transparanter te maken met een grote rol voor de cliënt. Jouw Omgeving geeft invulling aan actuele thema’s als eigen regie, zelfredzaamheid, inzet sociale netwerk van cliënten en integrale hulpverlening op een slimme, gebruiksvriendelijke en veilige manier. Jouw Omgeving wordt geroemd door Minister Schippers (VWS) als ambitieus en inspirerend blended care platform: een ontmoetings- en behandelplek voor cliënten, zorgverleners en mantelzorgers. Volgens de minister een illustratie van de potentie van ICT om de zorg te verbeteren en zorgverleners in de praktijk te inspireren.

De oplossingen van Jouw Omgeving worden momenteel ingezet door zorgaanbieders en zorgprofessionals in het brede Sociaal Domein, sociale wijkteams, jeugdzorg, GGZ, LVB en gehandicaptenzorg en worden gebruikt door meer dan 26.000 gebruikers.

EU eHealth Competition
http://www.ehealthcompetition.eu

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen