Brede Europese discussie over anti-dopingbeleid

Array

Ruim 150 atleten, anti-dopingexperts en vertegenwoordigers van sportorganisaties en overheden spraken vandaag over het anti-dopingbeleid. Ook Eurocommissaris Navracsics was vandaag in Amsterdam aanwezig om te spreken over het anti-dopingbeleid. Minister Edith Schippers (Sport) organiseerde een grote Europese dopingconferentie in Amsterdam in het kader van het Nederlands voorzitterschap van de EU.

Speerpunt

Dopingaanpak is cruciaal voor het bevorderen van de integriteit in de sport, het speerpunt van Schippers tijdens het voorzitterschap. Ze gaf met deze conferentie een internationaal vervolg aan de nationale dopingconferentie in 2015.

Cultuuromslag

Deelnemers waren het erover eens dat er op veel plaatsen een cultuuromslag nodig is. Er moet daarom meer aandacht voor doping komen in de opleiding van atleten zelf maar ook van coaches en anderen rondom de atleet. De aanwezigen concludeerden verder dat de positie van de atleet in het anti-dopingbeleid versterkt moet worden, bijvoorbeeld als het gaat om inbreuk op hun privacy door de strenge controles. De grote bijdrage van atleten tijdens deze conferentie was daarvoor een belangrijk voorbeeld. Vooral waar het gaat om het waarborgen van de privacy hebben nationale  overheden volgens veel deelnemers een belangrijke rol.

Binnenkort komt via Kenniscentrum Sport meer informatie beschikbaar over de dopingconferentie, waaronder alle presentaties en belangrijkste conclusies.

Lees hier de speech van minister Edith Schippers.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen