Boekpresentatie Aldus Sybren over transman Micha Meinderts bij Boekhandel Scheltema

Array

Zondag 9 juli wordt het indrukwekkende Aldus Sybren van Micha Meinderts gepresenteerd bij Boekhandel Scheltema in Amsterdam. Het eerste exemplaar wordt om 16.00 uur uitgereikt aan kinderboekenschrijver Paul van Loon; held van Micha en schrijver van de zeer succesvolle reeks ‘De griezelbus’.

Aldus Sybren is een prachtige mix van de klassieke coming-of-age en het zeer actuele thema genderdysforie. Sybren is pas gescheiden en verhuist na twintig jaar Amerika terug naar Rotterdam.

Single homoman

Afgezien van zijn oom kent niemand hem daar en weet niemand dat hij drie jaar geleden nog door het leven ging als vrouw. In zijn nieuwe land, zijn nieuwe lijf en in zijn nieuwe rol als single homoman probeert Sybren uit te vinden wat hij wil, en met wie. Terwijl heimwee en twijfel aan hem knagen, maakt hij langzaam nieuwe vrienden, maar Sybren ontdekt ook dat een nieuwe start maken lastiger is dan hij hoopte.

Micha Meinderts

Toen Micha Meinderts (Gouda, 1981) geboren werd, besloot de dokter dat hij een meisje was; Micha dacht daar zelf, al sinds hij zich kan herinneren, anders over. Tijdens zijn studie Media en Informatie Management werkte hij bij diverse uitgeverijen en onderhield hij de website van De Griezelclub. Later verhuisde hij naar Amerika, waar hij werkte als schrijver en webdesigner. Doordat lezers ervan uitgingen dat zijn boeken door een man geschreven waren, stak een oud verlangen de kop op: zichzelf zijn. Hij begon zijn transitie van vrouw naar man, scheidde van zijn echtgenoot en keerde terug naar Europa, waar hij in 2014 officieel zijn naam en geslacht veranderde. Sindsdien probeert hij uit te vinden wat voor man hij eigenlijk is en hoe hij zijn leven opnieuw vorm kan geven. In zijn roman Aldus Sybren vertelt hij zijn verhaal.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen