GHZ behoort tot beste ziekenhuizen voor borstkankerzorg

Zorgverzekeraar CZ heeft de borstkankerzorg van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) beoordeeld in de hoogste categorie. Het GHZ mag zich voor borstkankerzorg rekenen tot de beste ziekenhuizen in Nederland. Om dit te beoordelen hanteert CZ diverse kwaliteitscriteria, zoals het aantal operaties op jaarbasis (per ziekenhuis en per chirurg), wachttijden en de aanwezigheid van een multidisciplinair borstkankerteam.

Chirurg Eugenie Linthorst is blij met de erkenning: “De diagnose borstkanker is voor iedere patiënt zeer ingrijpend. Wij, als borstkankerteam, doen er alles om de patiënt de beste zorg te bieden. Zo kunnen vrouwen en mannen met de verdenking op borstkanker binnen één werkdag bij ons terecht voor onderzoek. Mocht er sprake zijn van borstkanker, dan is er een gespecialiseerd verpleegkundige (casemanager) die de patiënt gedurende het hele behandeltraject begeleidt.”

Samenwerking borstkankerzorg

Op het gebied van borstkankerzorg werkt het GHZ intensief samen met Alrijne Ziekenhuis uit Leiderdorp, Leiden en Alphen aan den Rijn. De ziekenhuizen bundelen hun kennis en ervaring in een gespecialiseerd borstkankerteam van artsen en verpleegkundigen. Iedere patiënt wordt door dit gezamenlijke team besproken waardoor er altijd meerdere artsen naar de individuele casus van één patiënt kijken. “Deze multidisciplinaire aanpak is standaard in onze werkwijze,” aldus Linthorst. Bij dit zogenaamde multidisciplinair overleg zijn ook specialisten uit het Leids Universitair Medisch Centrum betrokken.

Afgelopen jaar zag het borstkankerteam in totaal circa 850 nieuwe patiënten op de mammapoli in het GHZ, waarvan er bij circa 240 patiënten sprake bleek te zijn van borstkanker. Het samenwerkingsverband tussen GHZ en Alrijne behoort tot één van de grootste op het gebied van borstkanker in Nederland.

Kwaliteitskaders van CZ

Ziekenhuizen die volgens de kwaliteitskaders van CZ voor deze zorg als beste scoren, zoals het GHZ worden als voorkeursziekenhuis bestempeld: deze ‘beste’ ziekenhuizen op het gebied van borstkankerzorg, worden aanbevolen door CZ. Ziekenhuizen die niet voldoen aan de minimale kwaliteitsnormen van CZ worden niet meer gecontracteerd voor de betreffende ingreep. De borstkankerzorg in Alrijne Ziekenhuis is door CZ ook beoordeeld in de hoogste categorie.

Bron: GHZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen