Interactieve Nebula- speelwand op poli Kindergeneeskunde Rijnstate

Array

De polikliniek kindergeneeskunde van Rijnstate heeft vandaag de Nebulastrip in gebruik genomen. Dit is een interactieve licht- en speelwand die kinderen veel plezier biedt tijdens het bezoek op de polikliniek. De speelwand is mogelijk gemaakt door het Ronald McDonald Kinderfonds.

Interactief speelplezier poli kindergeneeskunde

De Nebulastrip is een interactieve licht- en speelwand voor kinderen van alle leeftijden. De speelwand combineert fysieke activiteiten met verschillende speelmogelijkheden. Denk aan het aantikken van gekleurde, bewegende balletjes en het maken van muziek en tekeningen op de wand. Het verblijf van kinderen in de wachtkamer van de polikliniek Kindergeneeskunde in Rijnstate Arnhem is met de Nebulastrip interactiever, kindgerichter en daardoor ook heel wat leuker gemaakt

Idee van de ‘ Raad van Stuur’

De Nebula-speelwand is ontstaan naar aanleiding van een idee van de ‘Raad van Stuur’. Dit is een groep kinderen van de Montessori-basisschool in Heerhugowaard die in 2013 de Raad van Bestuur van Rijnstate heeft geadviseerd over ziekenhuisbeleid. Een van hun adviezen was toen om een digitale graffitiwand voor de oudere kinderen te maken. Uit dit idee is de Nebula-wand voortgekomen. De kinderen waren aanwezig bij de opening van de wand.

Ronald McDonald Kinderfonds

De Nebulastrip is mogelijk gemaakt door het Ronald McDonald Kinderfonds. In 2015 bestond het Ronald McDonald Kinderfonds precies dertig jaar, ter gelegenheid van het jubileum wilde het fonds nóg meer gezinnen met zieke kinderen bereiken. Zevenentwintig zorgvuldig geselecteerde ziekenhuizen hebben daarom eenmalig een bijdrage gekregen waarmee ze op hun kinderafdeling of polikliniek de impact van een opname of behandeling voor zieke kinderen en hun families op een positieve manier kunnen beïnvloeden. Met deze bijdrage heeft Rijnstate geïnvesteerd in de Nebulastrip.

De kinderafdeling van het Rijnstate beschikt over een gouden Smiley. Dit is het hoogste kwaliteitskeurmerk van de Stichting Kind en Ziekenhuis dat aangeeft dat de afdeling aan alle kindvriendelijke criteria van de stichting voldoet.

nebulawand kindergeneeskunde

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen