Sporttest geeft gericht advies voedingssupplementen

voor (top)sporters

Sta je vijf keer per week in de sportschool voor krachttraining of om af te vallen, ben je topsporter of meer een duursporter of teamplayer? De behoefte aan vitamines en mineralen kan door het intensieve sporten hoger zijn. Het is daarom belangrijk om voldoende energie en belangrijke nutriënten binnen te krijgen. Dat vereist specifieke voeding en voor elke sporter geldt een ander advies voor suppletie. De Sporttest geeft hierover duidelijkheid: http://supplementinfo.nl/sporttest/

Op doping gecontroleerde voedingssupplementen

Topsporters moeten in topconditie zijn. Ze kiezen vaak voor supplementen als aanvulling op de voeding, maar willen absoluut geen risico lopen om positief op doping te worden getest. Wat niet iedereen weet is dat er een lijst bestaat met streng gecontroleerde voedingssupplementen, speciaal voor topsporters. NPN laat jaarlijks op verzoek van bedrijven, producenten en topsporters in laboratoria honderden producten testen. De op doping gecontroleerde middelen staan vermeld in het zogenaamde Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT). De geteste producten zijn ook nuttig voor niet professionele sporters en fitnessers, die als aanvulling op hun voeding behoefte hebben aan kwalitatief hoogwaardige voedingssuppletie.

NZVT

NZVT is een uniek systeem voor op doping gecontroleerde voedingssupplementen. In de database staan de geteste en goedgekeurde product-batch combinaties en het betreffen voornamelijk producten die in Nederland worden verpakt en verkocht. Op 1 januari 2016 stonden er 645 product-batchcombinaties op de NZVT-website, verdeeld over 230 producten, 37 merken en 17 inhoudelijke categorieën. Door dit systeem kunnen sporters veilig voedingssupplementen blijven gebruiken. Het NZVT, dat sinds 2003 bestaat, is een gezamenlijk initiatief van NOC*NSF, VWS, NPN, de Dopingautoriteit en het RIKILT. Vanuit NOC*NSF zijn zowel de unit topsport als de atletencommissie bij het project betrokken. Voor meer informatie: www.npninfo.nl/nzvt/

NPN is de branchevereniging voor gezondheidsproducten. Dit zijn voedingssupplementen, zoals vitamine- en kruidenpreparaten en natuurproducten. NPN vertegenwoordigt bedrijven door de hele keten, van grondstofleverancier tot distributeur.

Bron: NPN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen