68 Russische atleten blijven geschorst tijdens de Olympische spelen

Vonnis CAS: 68 Russische atleten blijven geschorst wegens

Het internationaal sporttribunaal in Lausanne (CAS) heeft donderdag uitspraak gedaan in de beroepszaak van 68 Russische atleten. Deze sporters willen ondanks de internationale schorsing van de Russische atletiek deelnemen aan de van Rio 2016. Zij voelen zich door de landelijke sanctie van de internationale atletiekfederatie IAAF zwaar gedupeerd, omdat ze naar eigen verklaring nooit met doping in aanraking zijn geweest.

Diepgewortelde Russische dopingcultuur

De IAAF legde de schorsing voor Rusland op 13 november op vanwege de diepgewortelde dopingcultuur. Op 17 juni besloot de IAAF de straf voor onbepaalde tijd te verlengen. Daarop besloten 68 ‘schone’ atleten uit Rusland de schorsing bij het CAS aan te vechten.

Voor het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is de uitspraak van het CAS van groot belang. Door nieuwe onthullingen van het antidopingbureau WADA over grootscheepse dopingfraude door de Russen bij Sotsji 2014 overweegt het IOC-bestuur Rusland zowel voor Rio 2016 als voor de Paralympics helemaal uit te sluiten. Het CAS-vonnis kan in die heikele besluitvorming een belangrijke rol spelen.

Bron: Dopingautoriteit

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen