Nieuwe spataderbehandeling met lijm: VenaSeal

Array

Sinds kort kunnen patiënten bij Treant Zorggroep terecht voor de nieuwste manier van behandeling van spataderen. Naast de bekende methodes – zoals wegspuiten, strippen en behandeltechnieken als EVLT (laser) en VNUS (radiogolven) – is het nu ook mogelijk de spataderen dicht te lijmen door middel van de VenaSeal-methode.

Bij de VenaSeal™ lijmmethode wordt de slecht werkende ader afgesloten met een speciale weefsellijm. De ingreep heeft een aantal voordelen. Doordat niet met verhitting gewerkt wordt, is de plaatselijke verdoving rond de ader niet meer noodzakelijk.

Dit maakt de ingreep nagenoeg pijnloos, ook is er geen kans op schade door verhitting aan de omliggende weefsels. Een steunkous nadien is niet noodzakelijk, maar kan de genezing soms wel bevorderen. Dit alles maakt de behandeling nog patiëntvriendelijker dan de tot dusver beschikbare technieken als laser en VNUS.

Koploper


VenaSeal wordt al enige tijd succesvol toegepast in Amerika en enkele ons omringende landen, maar is pas sinds kort in Nederland verkrijgbaar. Treant Zorggroep is met chirurg Ilse Nevenzel weer koploper in Nederland, door deze behandeling als tweede kliniek in Nederland aan te bieden. In 2007 introduceerde zij de VNUS spataderbehandeling als eerste in Nederland.

De behandeling – die helaas nog niet wordt vergoed door de zorgverzekeraar – biedt een mooi alternatief voor spataderpatiënten die liever geen steunkousen dragen of bang zijn voor injecties. Een behandeling kost 1750 voor één been, 1975 euro voor twee benen. Treant Zorggroep biedt de VenaSeal behandeling inmiddels aan in Refaja (Stadskanaal); bij voldoende vraag wordt de behandeling ook in Bethesda (Hoogeveen) en het Scheper (Emmen) aangeboden.

Publiekslezingen

In september houdt Treant een reeks publiekslezingen over spataderen, op elke ziekenhuislocatie. Ilse Nevenzel spreekt dan uitgebreid over zowel het ontstaan als de verschillende behandelmethodes voor spataderen, waaronder VenaSeal. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden via www.treant.nl of door een mail te sturen naar [email protected] met vermelding van naam, adres, woonplaats en datum lezing.

Bron: Treant

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen