Dike van de Mheen volgt Henk Garretsen op als voorzitter van Tranzo

Array

1 september 2016Prof. dr. H. (Dike) van de Mheen volgt per 1 februari 2017 prof. dr. H.F.L. (Henk) Garretsen op als van , het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn aan Tilburg University. start al eerder, per 15 december 2016, als hoogleraar Transformaties in de Zorg, een leerstoel verbonden aan Tranzo.

heeft vanaf de start in 2000 leiding gegeven aan Tranzo. Hij stopt daarmee vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd in 2017. Op 16 maart 2017 zal er een symposium worden georganiseerd ter gelegenheid van zijn afscheid. Na dat afscheid zal Garretsen nog een periode in dienst blijven van Tilburg University in een nieuwe aanstelling als parttime hoogleraar Gezondheidszorgbeleid.

Dike van de Mheen (52) studeerde Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht (UM). Zij is tevens epidemioloog. Ze promoveerde in 1998 op een onderzoek naar sociaal-economische gezondheidsverschillen en werkte onder andere bij de GGD Rotterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Van de Mheen is directeur van het IVO Instituut voor Onderzoek naar Leefwijzen en Verslaving en bijzonder hoogleraar op het gebied van verslaving aan de EUR en UM. Ze is al vele jaren actief op het terrein van public health en gezondheidszorgonderzoek en heeft ruime onderwijservaring.

Bron: Tilburg University

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen