Dike van de Mheen volgt Henk Garretsen op als voorzitter van Tranzo

0
471

1 september 2016Prof. dr. H. (Dike) van de Mheen volgt per 1 februari 2017 prof. dr. H.F.L. (Henk) Garretsen op als van , het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn aan Tilburg University. start al eerder, per 15 december 2016, als hoogleraar Transformaties in de Zorg, een leerstoel verbonden aan Tranzo.

heeft vanaf de start in 2000 leiding gegeven aan Tranzo. Hij stopt daarmee vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd in 2017. Op 16 maart 2017 zal er een symposium worden georganiseerd ter gelegenheid van zijn afscheid. Na dat afscheid zal Garretsen nog een periode in dienst blijven van Tilburg University in een nieuwe aanstelling als parttime hoogleraar Gezondheidszorgbeleid.

Dike van de Mheen (52) studeerde Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Maastricht (UM). Zij is tevens epidemioloog. Ze promoveerde in 1998 op een onderzoek naar sociaal-economische gezondheidsverschillen en werkte onder andere bij de GGD Rotterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Van de Mheen is directeur van het IVO Instituut voor Onderzoek naar Leefwijzen en Verslaving en bijzonder hoogleraar op het gebied van verslaving aan de EUR en UM. Ze is al vele jaren actief op het terrein van public health en gezondheidszorgonderzoek en heeft ruime onderwijservaring.

Bron: Tilburg University