Nefarma wordt ‘Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen’

0
962

Nefarma gaat verder als de ‘Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen’. De huidige ondertitel van Nefarma vervangt daarmee de naam Nefarma.

De nieuwe naam benadrukt wie en wat we willen zijn: een betrouwbare partner in de zorg en een kwaliteitsvereniging die zich bezig houdt met innovatieve geneesmiddelen. Een vereniging die de samenwerking en verbinding met andere partijen zoekt. Dit komt ook tot uitdrukking in ons nieuwe logo, waarbij de twee cirkels staan voor verbinding. 

De naam en huisstijl werden tijdens de jaarlijkse Septemberborrel gepresenteerd. De komende maanden wordt de nieuwe huisstijl gefaseerd ingevoerd.Bij een nieuwe naam en huisstijl hoort ook een nieuwe nieuwsbrief. Alle leden van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen ontvangen een nieuwe nieuwsbrief. Ook niet leden kunnen de nieuwsbrief ontvangen.
Nieuwe geluiden

Minister Edith Schippers (VWS) is blij met de nieuwe geluiden die ze hoort binnen de geneesmiddelensector, zo bleek tijdens de septemberborrel van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (voorheen Nefarma).

Farmaceutische bedrijven maken geen tv’s of deodorant

Op de bijeenkomst nam de minister het eerste exemplaar in ontvangst van de publicatie ‘Mens, Medicijn & Maatschappij’ . “Geneesmiddelenontwikkelaars hebben een intrinsieke motivatie om oplossingen voor patiënten te vinden”, aldus Schippers. Ze wees daarbij op de bijzondere maatschappelijke verantwoordelijkheid van geneesmiddelenbedrijven. “Farmaceutische bedrijven maken geen tv’s of deodorant, maar spelen een grote rol in het betaalbaar houden van geneesmiddelen en in de continuïteit van de geneesmiddelvoorziening.“

Mens, Medicijn & Maatschappij 

Het verslag Mens, Medicijn & Maatschappij geeft een breed beeld van de maatschappelijke betekenis van geneesmiddelenontwikkelaars. In deze eerste uitgave zijn vooral patiënten aan het woord. Zij kunnen het beste zeggen wat een geneesmiddel voor hen betekent. Daarnaast vertellen geneesmiddelenontwikkelaars wat hen drijft en hoe ze zich inzetten om geneesmiddelen voor iedereen beschikbaar en betaalbaar te houden. Op dit moment werken onderzoekers wereldwijd aan meer dan 7000 nieuwe geneesmiddelen. Geneesmiddelen die patiënten sneller en beter genezen of dodelijke ziektes ombuigen tot een leefbare chronische aandoening. Aan de hand van feiten en grafieken maken we ontwikkelingen in de sector zichtbaar. De publicatie is uitgevoerd in de nieuwe huisstijl en met de nieuwe naam ‘Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen’.

Bron: ‘Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen’

 

 

Vorig artikelHenk Jan Out signeert op 18 september zijn boek ‘Leve het geneesmiddel’
Volgend artikelTweede editie Borstkankersymposium
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.