Nieuwbouw locatie Kentalis Weerklank officieel geopend

Array

De locatie Kentalis Weerklank in Amsterdam is woensdag 21 september officieel geopend. Bewoner Ceyhun (14) onthulde met Mieke Jeursen, manager van Weerklank, een schilderij, gemaakt door zijn medebewoners. En er kan ook kunst en/of voorwerpen worden gekocht, want als cadeau kregen medewerkers en bewoners uit handen van Henk Bakker, voorzitter Raad van Bestuur, een cheque van 5000 euro hiervoor.

De bouw aan de Hoogheemraadweg 2 gebeurde stapsgewijs doordat het pand nog in gebruik was. Met de nieuwbouw van Kentalis Weerklank zijn verschillende zorgafdelingen in Amsterdam onder één dak gehuisvest. De zorgbehandelgroepen, zoals vroeg- en naschoolse behandeling, zitten nog in de cluster 2-school Kentalis Signis, maar de medewerkers van de ambulante zorg en het CommunicatieBehandelTeam (flex)werken vanuit de locatie aan de Hoogheemraadweg in Amsterdam.

Rol

De grootste rol in het nieuwe gebouw is echter weggelegd voor de cliënten. Weerklank is van oudsher een centrum voor observatie, diagnostiek en behandeling voor kinderen, jongeren en volwassenen met een Communicatieve Meervoudige Beperking (CMB). Ze zijn doof, slechthorend en/of hebben problemen met spraak en/of taal. Daarnaast is er sprake bijkomende problematiek, bijvoorbeeld gedragsproblemen, problemen in de omgang met anderen, problemen in de opvoeding of een verstandelijke beperking. Ze komen niet alleen uit Amsterdam, maar uit de hele provincie Noord-Holland en ver daarbuiten.

Uitgangspunt

Het uitgangspunt van de bouw was dan ook zo normaal mogelijk wonen voor deze cliënten, die in behandeling met verblijf (residentiële zorg), dagbehandeling of logeeropvang zijn. Voor hen is Weerklank hun (t)huis en hun wereld. Ze hebben een eigen slaapkamer, maar kunnen zich ook bijvoorbeeld ontspannen in de natte en droge snoezelruimte of terugtrekken in een prikkelarme ruimte of plek. Ook is er een gymzaal vol met allerlei mogelijkheden om te bewegen.

Buiten ligt een grote belevingstuin en de buitenwereld is naar binnen gebracht door op de ramen van de flexwerkruimtes plakplastic in de vorm van hoog gras aan te brengen en op de vloer van het lichte, maar toch robuuste, gebouw is gras en zand nagebootst.

Over Kentalis

Kentalis is er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis hebben of slechthorend, doof of doofblind zijn, ook als zij meerdere beperkingen hebben. Zij kunnen bij Kentalis terecht voor onderzoek, zorg en onderwijs op maat, dicht bij huis en op locaties door heel Nederland. Ook werkt Kentalis samen met zorg- en onderwijsprofessionals in het binnen- en buitenland. Onder het motto: ‘Samen komen we verder’.

In Amsterdam heeft Kentalis, naast Weerklank, verschillende locaties waar vroegbehandeling en naschoolse groepsbehandeling wordt geboden. Ook zijn in Amsterdam de cluster 2 school Kentalis Signis en het Kentalis Audiologisch Centrum gevestigd. Uit de hele regio komen cliënten en leerlingen naar deze locaties toe.

kentalis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen