Leden Raad van Toezicht Driezorg stappen op na een conflict over uitvoering herstelplan

Array
De voorzitter en vice-voorzitter van de raad van toezicht van Driezorg in Zwolle stappen op na een conflict over de uitvoering van het herstelplan

Vorig jaar stond de instelling onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Oud-voorzitter Ellen Kruize vertrekt, omdat zij het niet eens is met de executie van het herstelplan.” Dat herstelplan zou volgens haar te snel in gang zijn gezet. Ook vice-voorzitter Ivo Konings is maandagavond vertrokken.

In december vorig jaar oordeelde de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ) dat Driezorg voldoende verbetering had laten zien op het gebied van kwaliteit en veiligheid. De IGZ besloot dan ook het verscherpt toezicht op te heffen. Vanaf dat moment viel Driezorg onder vervolgtoezicht. Op basis van de gehouden toetsingsbezoeken heeft IGZ besloten ook het vervolgtoezicht op te heffen.

Tijdens het toetsingsbezoek heeft de IGZ gesproken met een vertegenwoordiging vanuit de organisatie. De volgende zaken zijn getoetst: borgen van kwaliteit van zorg, organisatiecultuur en vormgeving intern toezicht. De IGZ oordeelde toen dat Driezorg een belangrijke verdere verbeterslag laat zien.

Ook werd de oud-directeur Wim Rave bij zijn vertrek in september 2015 ondanks goed functioneren, toch een ontslagvergoeding van 426.000 euro. Hetgeen Driezorg veel kritiek opleverde. Nu is er weer een incident bij de instelling die zorg voor cliënten niet ten goede komt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen