GGD Amsterdam doet actief mee aan de eHealthweek 2017! #ehw17

Array

#ehw17 – Digitale Technologie vindt steeds beter zijn weg naar de woonkamer. Maar wat betekent dit nu voor gezondheid, zorg of langer thuis wonen? Hoe maak je zinvol gebruik van de technologische mogelijkheden, of je nu zorg ontvangt of verleent? Veel mensen weten niet wat e-health precies is of wat het voor hen kan betekenen. Daarom heeft het Ministerie van VWS de week van 21 tot en met 27 januari 2017 uitgeroepen tot E-healthweek. Tijdens deze week kan iedereen laagdrempelig kennismaken met verschillende e-healthtoepassingen. Ruim 140 organisaties doen mee, waaronder ook GGD Amsterdam. De GGD biedt diverse e-healthtoepassingen; tijdens de E-healthweek kunnen mensen deze zien en zelf ervaren.

JouwGGD-chat voor volwassenen

JouwGGD.nl is de landelijke jongerenwebsite over gezondheid voor jongeren van 12-23 jaar van twintig GGD’en en één JGZ-organisatie. Jongeren kunnen er lokaal en landelijk veel informatie vinden over gezondheid en gezonde leefstijl, maar er is ook directe interactie mogelijk via een forum, Facebook, mail en chat. Een groep van 21 jongeren tussen 14 en 19 jaar werkt als adviseurs mee aan de verdere ontwikkeling van .JouwGGD.nl. Jaarlijks bereikt de site meer dan 425.000 unieke bezoekers en maandelijks voeren jeugdartsen en -verpleegkundigen van GGD’en/JGZ meer dan 400 online gesprekken met jongeren uit heel Nederland.

De GGD biedt ouders, opvoeders, leraren, zorgprofessionals, beleidsmakers, etc tijdens de E-healthweek de kans om de JouwGGD-chat zelf te ervaren en in gesprek te gaan met de artsen en verpleegkundigen die dagelijks de JouwGGD-chat bemannen. Dit online event vindt via www.jouwggd.nl plaats op:

zondag 22 januari 12.00 – 13.00 uur en

maandag 23 t/m vr 27 januari 10.00 – 11.00 uur en 14.00 – 15.00 uur.

 

JouwGGD themachat (on)gezond gewicht

Tijdens een themachat over (on)gezond gewicht voor jongeren van 12-23 jaar, zitten JouwGGD-artsen en -verpleegkundigen klaar met deskundigen van www.proud2Bme.nl. Zij bespreken vragen en zorgen die jongeren hebben over (on)gezond gewicht. Deze themachat is alleen voor jongeren 12-23 jaar! De chat vindt via JouwGGD.nl plaats op:

donderdag 26 januari 19.00 – 21.00 uur.

e-ZRM

Zelf je zelfredzaamheid meten? Dat kan! MijnZRM vergroot de autonomie van de cliënt omdat de cliënt zich zo kan voorbereiden op een gesprek met een hulpverlener. De Zelfredzaamheid-Matrix (ZRM) is een instrument waarmee behandelaars, beleidsmakers en onderzoekers in de (publieke) gezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening en gerelateerde werkvelden, de mate van zelfredzaamheid van hun cliënten eenvoudig en volledig kunnen beoordelen. Er is nu ook een online variant voor de cliënt zelf; de zogenaamde MijnZRM.

Tijdens de E-healthweek willen we u in een workshop kennis laten maken met de verschillende online ZRM-applicaties en hoe je deze kunt gebruiken. Ook de (toekomstige) ontwikkelingen rondom zelfredzaamheid komen aan bod. Je bent van harte welkom; graag vooraf aanmelden via [email protected].

De workshop vindt plaats op donderdag 26 januari van 10.00 tot 12.00 uur in Concern Congres Centrum Amsterdam, Weesperstraat 113, Amsterdam.

Minicongres De Gezonde School – thema slapen

In de Gezonde School aanpak werken scholen en organisaties gezamenlijk aan de gezondheid van leerlingen en een gezonde schoolomgeving met aandacht voor educatie, omgeving, beleid, ouders en vroegsignalering. Deze aanpak gaat uit van wat de school al doet, bouwt hier op voort en sluit aan bij de wensen en behoeften van de school.

‘Havo De Hof’ is een Amsterdamse Gezonde School. De GGD Amsterdam organiseert op 24 januari samen met deze school, slaapspecialisten en het Ouder- en Kindteam een minicongres over slapen. Relatief veel jongeren hebben problemen met slapen. Deskundigen presenteren cijfers en geven informatie over hoe jongeren slapen, slaapproblemen en de effecten op gezondheid, concentratie en leervermogen. In de workshop komen e-healthonderdelen van de Gezonde School aanpak aan bod. Ook gaan we met jongeren, ouders, specialisten en docenten in gesprek over oplossingen. Je bent van harte welkom bij deze workshop. Aanmelden vooraf is nodig; stuur een mail naar [email protected].

Dinsdag 24 januari van 14.30 – 16.30 uur, Havo De Hof, Dapperstraat 315, Amsterdam.

GroeiApp – GroeiGids.nl

GroeiGids.nl is de digitale versie van de GroeiGids; een zevendelige serie boekjes die (aanstaande) ouders allerlei informatie biedt over de ontwikkeling, gezondheid en opvoeding van hun kind, vanaf kinderwens tot en met de puberteit. Met de GroeiApp en GroeiGids.nl kunnen (aanstaande) ouders digitaal de groei en ontwikkeling van hun kind(eren) te volgen. Ook kunnen ouders/verzorgers persoonlijke fotoboeken van hun kind(eren) maken en een mijlpalenoverzicht met foto’s en/of video’s die gemakkelijk te delen zijn met vrienden en familie. Daarnaast kunnen ze informatie op maat, passend bij de leeftijd van hun kind, mee krijgen. Met meer dan 150.000 downloads is de GroeiApp ongekend populair.

Op dinsdag 24 januari staat de GGD Amsterdam de hele dag in de Zorginnovatiewinkel op Hoog Catharijne (Godebaldkwartier 89) in Utrecht. We zijn onderdeel van het programma ‘E-health top of flop’ en presenteren hier onze groeiapp. Zowel ’s ochtends van 09.30-13.00 uur, als ’s middags van 14:00-17:00 uur kunnen (toekomstige) ouders, verzorgers en gebruikers hun mening geven, wensen formulerenen ervaringen delen over de app. Zie ook: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-e-health-top-of-flop-30290680240.

Op maandag 23 en donderdag 26 januari kunt u bij de Ouder- en Kindteam locaties in Amsterdam kennismaken met de GroeiApp en de GroeiGids. Ook kunt u er een zwangerschapsfoto of een foto met je kind(eren) laten maken, die je kunt gebruiken in je GroeiApp.

Maandag 23 januari 9.30 – 11.30 uur, Ouder en Kindteam Gaasperdam, Reigersbos 309

Donderdag 26 januari 9.30 – 11.30 uur, Ouder en Kindteam Klein Gooioord, Bijlmerdreef 1001-A

 

SPIRO App

Onze artsen van de Soa-polikliniek GGD Amsterdam nemen je tijdens een interactieve workshop mee in de ontwikkelingen op digitaal gebied rond de begeleiding van mensen met syfilis. De lancering van de SPIRO-app vindt gelijktijdig plaats. Deze app is bedoeld voor (ex)patiënten met syfilis. Met de app kan men op een veilige, persoonlijke plek alle uitslagen zelf bijhouden. Doordat de syfilis-uitslagen zelf bij te houden zijn, kan een patiënt samen met de arts een duidelijk beeld scheppen van de infectie en het verloop na de behandeling.

We nodigen je van harte uit om op woensdag 25 januari van 18:00-19:00 hierbij aanwezig te zijn:

GGD Amsterdam, Nieuwe Achtergracht 100, Amsterdam.

Kijk voor algemene informatie over de E-healthweek op ehealthweek.net

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen