LUCE komt als lichtend kunstwerk voor hoofdingang ziekenhuis

0
741

Over enkele maanden wordt vóór het ziekenhuis in Amersfoort een iconisch kunstwerk geplaatst van de internationaal gerenommeerde kunstenaar Nick Ervinck. Het zes meter hoge Meanderende beeld ‘LUCE’ komt te staan op het groene talud voor de hoofdingang en is te zien vanaf de Maatweg. De kunstenaar is gestart met het opbouwen van het kunstwerk.

Het ziekenhuis met zijn markante glazen gevel is al ruim drie jaar in bedrijf op de nieuwe locatie, maar een blikvanger die de associatie oproept met Meander en herkenning geeft, kan het mooie gebouw compleet maken. De stichting Vrienden van Meander Medisch Centrum vond het belangrijk dat iedereen kon meedenken welk beeld voor het ziekenhuis zou komen te staan. Daarom is in 2014 een prijsvraag uitgeschreven waar massaal aan is meegedaan. Het publiek koos voor het schetsontwerp van beeldend kunstenaar Nick Ervinck.

De stichting is daarna een campagne gestart om het geld voor een kunstwerk bijeen te brengen. In 2015 is samenwerking gezocht met Stichting Open Oog. Deze stichting maakt door middel van ideevorming en fondsenwerving kunst- en cultuurproducties in de openbare ruimte in Amersfoort mogelijk, zoals de bronzen Pelgrimsdeur in het portaal van de Onze Lieve Vrouwetoren. Een groot aantal fondsen, bedrijven en particulieren heeft specifiek dit project financieel ondersteund. De Stichting Vrienden van Meander is ervan overtuigd dat kunst verzacht, koestert en verwondert. Daarom wil zij graag samen met de gevers een kunstwerk als LUCE realiseren om patiënten en hun naasten een hart onder de riem te steken.

De kunstenaar is in januari 2017 gestart met de productie van het metershoge beeld. Dat gebeurt in zijn atelier in Lichtervelde in België. De Belgische zender Canvas legt deze ‘making of’ vast. Nick Ervinck timmert internationaal flink aan de weg met zijn abstracte kunstwerken, veelal geel van kleur.

Naar verwachting wordt het beeld tegen de zomer met speciaal transport naar Amersfoort vervoerd, waarna de officiële onthulling plaats vindt. Op de best zichtbare plek zal LUCE dagelijks honderden mensen een lichtend en meanderend uitzicht bieden in de vragen en problemen waarmee men het ziekenhuis in- en uitgaat.

Vorig artikelTinnitus week
Volgend artikelAanwijzing Zonnestraal beëindigd
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.