Drie locaties van WVO Zorg en één locatie van Groenhuysen behalen internationaal Planetree Label

Array

Op 13 en 14 februari hebben drie locaties van WVO Zorg en één locatie van Groenhuysen het Planetree label voor mensgerichte zorg toegekend gekregen. Het betreft verpleeghuis Willibrord, Vondellaan en zorgcentrum Scheldehof van WVO Zorg en Centrum voor Wonen & Zorg Kroonestede van Groenhuysen. Dit internationale Label is een erkenning voor het bieden van mensgerichte zorg; mensgerichte zorg voor de cliënt en zijn naasten maar ook voor medewerkers.

WVO Zorg werkt sinds 2012 volgens de zorgvisie van Planetree. ‘Onze missie is Samen voelt beter en Planetree helpt ons om dat vorm te geven’, aldus Jan de Graaf, voorzitter RvB van WVO Zorg. ‘Planetree richt zich niet alleen op de zorg, maar schenkt ook aandacht aan zaken als welzijn, voeding, spiritualiteit, omgeving en netwerk van cliënten; momenteel ook speerpunten van de overheid.’

Excellente mensgerichte zorg

Marjolein de Jong, RvB Groenhuysen, zegt ‘We zijn erg trots op onze bewoners, medewerkers en vrijwilligers van Kroonestede die met elkaar excellente mensgerichte zorg mogelijk maken. We ondersteunen mensen om andere keuzes te maken en als iemand verdrietig is bijvoorbeeld te zeggen: Laten we het douchen overslaan en “koffiedrinken”! Want wat is nou belangrijker? Het vergt nog wel een omslag om mensen die ruimte te laten nemen.’ Mensgerichte zorg raakt de kern van de missie van Groenhuysen: Ouder worden, jezelf blijven.

“De bedoeling van Planetree is dat onze ouders, kinderen, dierbaren en wijzelf zorg krijgen zoals we die ook graag zelf willen”, zegt Marita Bossers, directeur van Stichting Planetree Nederland. “Bij het Planetree Label doen we uiteraard onderzoek maar luisteren vooral ook naar de ervaringen cliënten, naasten, behandelaren en alle medewerkers. Hierbij gaat het niet alleen om minimale, wettelijk verplichte zorg maar om excellente menslievende zorg voor cliënt en medewerker. Deze locaties van WVO Zorg en Groenhuysen laten zien dat het kan.”

Planetree Label

Planetree is een internationaal zorgconcept dat wereldwijd door meer dan 800 instellingen uit de gezondheidszorg wordt gebruikt. Het label is ontwikkeld om de best mogelijke zorg te stimuleren en te erkennen. De criteria voor het label zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en de beoordeling of aan het gevraagde wordt voldaan, vindt mede plaats door persoonlijke feedback van cliënten, vrijwilligers en medewerkers op de levenskwaliteit, professionele kwaliteit en organisatieaspecten.

Bron: Planetree

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen