Verandering in bestuur Mediq

Array

De Raad van Commissarissen van Mediq maakt bekend dat CEO Arthur de Bok de onderneming verlaat en zijn loopbaan elders voortzet. “Arthur heeft Mediq in een nieuwe strategische richting geleid waarin de focus ligt op groei van de internationale direct-to-patient en institutionele activiteiten. Hiertoe is een transformatie van de organisatie ingezet die intensievere samenwerking tussen de verschillende bedrijfsonderdelen mogelijk maakt, met betere systemen en processen. Ook heeft hij toegezien op de succesvolle verkoop van Mediq Apotheken in Nederland. We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière”, aldus Rob ter Haar, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Arthur de Bok: “De afgelopen drie jaar hebben we aanzienlijke voortgang geboekt in het ombouwen van Mediq tot een onderneming die mensen met chronische ziekten betere zorg met betere zorguitkomsten kan bieden tegen lagere kosten. Ik ben trots op wat we bereikt hebben en heb er het volste vertrouwen in dat Mediq een mooie toekomst tegemoet gaat.”

Raad van Commissarissen

Als nieuwe CEO van Mediq heeft de Raad van Commissarissen Christian Wojczewski aangesteld, die als General Manager met succes de internationale healthcare-divisie van de Linde Group uitbouwde tot een activiteit met EUR 3 miljard omzet. Rob ter Haar: “We zijn erg blij met de komst van Christian. Hij is een ervaren bestuurder met een sterke staat van dienst in bedrijfstransformatie en brengt waardevolle kennis mee van distributie in de gezondheidszorg en zorg thuis. De afgelopen jaren heeft Mediq fors geïnvesteerd in zijn mensen en systemen om een platform voor groei te creëren. We verheugen ons erop om met Christian samen te werken aan het verder ontwikkelen van onze autonome groei en het voortzetten van ons acquisitie track record.”

Christian Wojczewski: “Mediq heeft met succes de transitie naar een toonaangevende speler in de institutionele zorg en zorg aan huis doorlopen. Ik kijk ernaar uit om deze strategische koers samen met het managementteam en alle Mediq-medewerkers voort te zetten.”

De overdracht van het leiderschap bij Mediq vindt plaats in april.

Bron: Mediq

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen