Saltro benoemt Jurgen Woerdman tot lid raad van bestuur

Array

De raad van toezicht van Diagnostisch Centrum Saltro heeft Jurgen Woerdman benoemd tot lid raad van bestuur. Hij volgt hiermee Edwin Hummel op die deze functie de afgelopen periode ad interim heeft ingevuld. Samen met Esther Talboom-Kamp vormt Woerdman per 1 mei het tweehoofdig bestuur van Saltro.

Woerdman (55) heeft brede bestuurlijke ervaring opgedaan bij verschillende organisaties in de zorg. De laatste jaren was hij o.a. bestuurder van Pathan, een pathologisch laboratorium gericht op de eerste- en tweedelijn. “We zijn blij met de komst van Woerdman. We delen dezelfde visie en gaan Saltro samen verder ontwikkelen tot een innovatieve kennis- en netwerkorganisatie waar de zorgconsument centraal staat”, aldus Talboom-Kamp, voorzitter raad van bestuur bij Saltro.

Taken in bestuur

Woerdman vult daarop aan: “Onze branche is in beweging, wat betekent dat er volop kansen zijn om de zorg in Nederland nóg beter te maken. Het is tijd om te ontschotten en partijen beter op elkaar aan te laten sluiten zodat de zorgconsument optimale zorg ervaart. Saltro is dé partij in Nederland die hiernaar streeft.”

Bedrijfsvoering, financiën, ICT en informatiemanagement

In zijn functie bij Saltro richt Woerdman zich vooral op bedrijfsvoering, financiën, ICT en informatiemanagement. Bestuursvoorzitter Talboom richt zich voornamelijk op stakeholders, innovatie, medische aangelegenheden en HR.

Bron: Saltro

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen