Stabiele winst in roerige tijden voor Boehringer Ingelheim

Array

Voor Boehringer Ingelheim was 2016 een enerverend jaar. Met de verkoop van zijn Amerikaanse generiektak Roxane en de ruil met Sanofi heeft het familiebedrijf de grootste verandering in decennia achter de rug. Boehringer ruilde haar zelfzorgtak in voor het Animal Healthbedrijf Merial van Sanofi. Sanofi kan met de zelfzorgdivisie van BI haar positie in de zelfzorg versterken.  En Boehringer is met de verwerving van Merial in staat  te excelleren op het gebied van diergeneeskunde. Begin van het jaar werd de zelfzorgdivisie voor 6,7 miljard euro verkocht aan Sanofi. Boehringer kocht Merial voor 11,4 miljard van Sanofi.

Ondanks de investering en herschikking werd er financiële vooruitgang geboekt. De verkoop steeg in het afgelopen jaar met meer dan zeven procent tot 15,9 miljard euro en een operationele winst van 27% tot 2,9 miljard euro, de hoogste waarde in de geschiedenis van de onderneming. Een stabiele winst die boven het marktgemiddelde ligt.

One Health

Voor 2017 komt er bij Boehringer Ingelheim meer focus op veterinaire zorg  door de integratie van de veterinaire divisie van Boehringer met die van Merial. En deze zal migreren naar One Health. De verwachting is Boehringer Ingelheim in 2017 verder zal groeien. Door de transactie met Sanofi is het familiebedrijf Boehringer Ingelheim de nummer 2 na Zoetis in Animal Health.

Onderzoek

Onderzoek blijft een stabiele basis voor het familiebedrijf Boehringer Ingelheim. En de focus in humane geneeskunde ligt op respiratoire aandoeningen en antistolling, zo bleek uit de presentatie van de jaarcijfers van Boehringer Ingelheim eerder deze maand. En het concern verwacht positieve uitkomsten uit de diabetesfranchise met Pfizer gebaseerd op de DPP-4 remmer en de resultaten op het gebied van longkanker. Daarnaast zal er een uitbreiding volgen van 700 miljoen euro voor de biopharmaproductielocatie in Wenen waar Boehringer Ingelheim in 2021 een nieuwe fabriek wil openen.

Inmiddels werken ruim 50.000 mensen bij Boehringer Ingelheim. Het bedrijf heeft 22.000 mensen in de EU. CFO van Boehringer Ingelheim mevrouw Menne geeft wel het belang aan van een verenigd Europa. “Alleen met een verenigd Europa kunnen we welvaart behouden voor toekomstige generaties”.

Bron:  Boehringer Ingelheim

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen