Eerdere detectie van stress door ECG-sensor helpt stressklachten voorkomen

0
1226
Woman Getting Cardiovascular Stress Test
Movir gaat samen met Totem Open Health op Dutch Hacking Health de strijd aan tegen stress

Mensen met een te hoog stressniveau lopen vaak te lang door met een “burn-out” als gevolg. Met tijdig ingrijpen is veel leed te voorkomen. Het herkennen en erkennen van de symptomen is lastig en de hulpvraag komt daarom ook vaak te laat. Om in een vroegtijdig stadium stress te signaleren gaat arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir de samenwerking aan met Totem Open Health, een innovatieve start-up in de mHealth (mobiele gezondheidszorg).

Algoritme en ECG-sensor signaleren mate van stress

In 50% van de gevallen van arbeidsongeschiktheid speelt langdurige stress en burn-out een bepalende rol. Louis van Drunen, directeur van Movir: ‘De impact van een burn-out is groot, zowel voor het individu, als voor zijn of haar omgeving, als voor de gehele maatschappij.’ Op basis van data uit ECG-sensoren die Totem gebruikt, kan de mate van stress gedetecteerd worden. Een algoritme en een nog te ontwikkelen app moeten uiteindelijk de gebruiker aansporen om tijdig hulp te zoeken, zodat burn-out voorkomen kan worden.

Hackathon

Totem gaat op Dutch Hacking Health de verzamelde data analyseren om zo te komen tot een algoritme om stress vroegtijdig te signaleren. De eerste bevindingen en resultaten worden in mei 2017 verwacht.

Over Movir

Movir is dé specialist die zich richt op het bevorderen van arbeidsgeschiktheid. Movir biedt verzekeringen aan via onafhankelijke financiële adviseurs. Movir adviseert niet. Movir onderscheidt zich door gepersonaliseerde preventie als kerntaak te zien. Dit uit zich onder andere in preventieprogramma’s en Elestia, een externe coachingsservice waar Movir verzekerden en hun gezin kosteloos gebruik van kunnen maken, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

Over Totem

Totem is een digitale zorg community met als doel dat zorg betaalbaar en bereikbaar wordt, met als basis opensource wearable technologie.

Totem is een open source bedrijf, wat we maken, delen we met onze community. Ons doel is namelijk snellere ontwikkeling van technologie bevorderen en gebruik van nieuwe technologie mogelijk te maken. Technologie ontwikkelt zich zo snel, daar moet de eindgebruiker van kunnen profiteren.

Bron: Movir