Bredase zorgaanbieders ondertekenen intentieovereenkomst voor Transmuraal Centrum voor Herstel en Revalidatie

Array

Vandaag ondertekenen toonaangevende zorgaanbieders in de regio Breda, een intentieovereenkomst om te komen tot een Transmuraal Centrum voor Herstel en Revalidatie te vestigen in Amphia Ziekenhuis in Breda.

De patiënt centraal

De betrokken partijen die kracht en expertise bundelen zijn Amphia, het Medisch Specialistisch Bedrijf Amphia, Revant medisch specialistische revalidatie, Avoord Zorg en Wonen,  Elisabeth, Surplus en Thebe. Het doel van deze samenwerking is om patiënten, na een ziekenhuisopname de juiste zorg, op het juiste moment en op de juiste plaats te kunnen bieden.

Aanleiding

Hedendaagse zorg is er op gericht om mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen en thuis te laten herstellen. Echter, dit is niet voor iedereen haalbaar, en vooral (kwetsbare) ouderen hebben meer behoefte aan (langer durende) nazorg. Na een opname op de Spoedeisende Eerste Hulp en/of behandeling in het ziekenhuis is vaak sprake van een meervoudige zorgbehoefte of is verder herstel nodig middels geriatrische of medisch specialistische revalidatie. Ook huisartsen sturen (kwetsbare) ouderen liever niet direct naar huis, maar zien ze bij voorkeur eerst even kort opgenomen voor een definitieve diagnose. Het Transmuraal Centrum voor Herstel en Revalidatie kan in deze behoeften voorzien, doordat een drempelloze en snelle doorverwijzing kan plaatsvinden.

Er zijn al goede ervaringen met de voorloper:  het Aanmeldportaal. Dit is een telefonisch meldpunt 24/7 bereikbaar voor huisartsen en spoedeisende hulp (SEH) artsen,  waar zij terecht kunnen om de zorg voor hun patiënt te regelen. Het ontbrak echter nog aan een fysieke locatie waar alles samenkomt.  In het Transmuraal Centrum voor Herstel en Revalidatie is op één locatie alle expertise van de verschillende organisaties en hun professionals beschikbaar.

Vervolg

De ondertekening van de intentieovereenkomst betekent het startschot voor de ontwikkeling van een haalbaarheidsplan. Dit gebeurt onder leiding van een stuurgroep waarin alle betrokken partijen vertegenwoordigd zijn. Als de uitkomsten van het haalbaarheidsplan positief zijn, wordt het centrum naar verwachting in 2020 gerealiseerd in een deel van de bestaande bouw van Amphia aan de Molengracht in Breda. Grote delen van Amphia zijn tegen die tijd verhuisd naar de aanpalende nieuwbouw.

Bron: Amphia

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen