Isala Hartcentrum sluit aan bij Week van het Hartritme

Array
Hartritmestoornissen op de agenda in Week van het Hartritme

Tijdens de ‘Week van het Hartritme’ van 24 tot 30 juni organiseert hart.volgers.org in samenwerking met de Hart&Vaatgroep, Isala Hartcentrum en St. Antonius Ziekenhuis diverse bijeenkomsten voor artsen, patiënten en andere belangstellenden. Deze bijeenkomsten, waar medische experts van de betrokken organisaties een bijdrage leveren, zijn gratis toegankelijk en worden ook live via Facebook gestreamd. Cardioloog Ahmet Adiyaman van Isala Hartcentrum verzorgt een lezing op vrijdag 30 juni a.s. in Utrecht van 14.00 tot 16.00 uur.

Geinteresseerden voor een bijeenkomst kunnen zich aanmelden via [email protected]

Toegang is beperkt tot 200 personen per bijeenkomst. Meer info: weekvanhethartritme.nl

De livestream is te volgen op de Facebookpagina van Hartvolgers.

Hartritmestoornissen en lifestyle

Hartritmestoornissen is één van de meest voorkomende hartaandoeningen in Nederland. Ongeveer 10% van de 65+-ers heeft er last van. Hartritmestoornissen leiden tot klachten, beperkingen in het dagelijks leven en geven verhoogde risico’s op hersenbloedingen. Een van de belangrijkste manieren om meerdere hartritmestoornissen te voorkomen of bestrijden is een goede lifestyle. Daarnaast nemen de technologische mogelijkheden om hartritmestoornissen vast te stellen en te behandelen steeds verder toe.

Innovatie in hartzorg

Met nieuwe technieken kan een deel van het hart bevroren worden om de ritmestoornis te behandelen. Ook kan binnenkort met een speciale pleister het hartritme gemeten worden. En in de voortschrijdende trend van zelfmedicatie en controle bij patiënt zijn er apps in een testfase die het monitoren van het hartritme verder ondersteunen. Deze noviteiten worden ook besproken tijdens de bijeenkomsten door het land.

Medische vloggers

De eerste medische vloggers zullen in deze Week van het Hartritme ook hun vlogs presenteren. Door te vloggen over de eigen ervaringen wil Jeroen van Hoorn (42) de drempel verder verlagen om over hartritmestoornissen te praten. “Vanuit mijn eigen ervaring wil ik bijdragen dat mensen eerder hartritmestoornissen herkennen en betere informatie hebben, zodat ze minder ongerust zijn en beter snappen wat het is.”

Bekijk de vlogs op weekvanhethartritme.nl

Bron: Isala

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen