Roche neemt mySugr over

Array

Roche en mySugr hebben een overeenkomst getekend waarmee Roche alle aandelen van mySugr Gmbh overneemt. mySugr is een aanbieder van de mobiele diabetesplatforms in de markt met meer dan een miljoen gebruikers wereldwijd. mySugr wordt nu integraal onderdeel van het nieuwe platform van Roche voor digitale diabeteszorg en –ondersteuning waar mensen met diabetes centraal staan. Met de overname kan Roche zijn leidende positie op het gebied van diabetesmanagement verder versterken.

mySugr wordt een kernonderdeel van de geïntegreerde diabetesmanagementstrategie van Roche. Het blijft naar verwachting wel een afzonderlijke juridische entiteit met een open platform voor alle diabeteshulpmiddelen en –diensten. Gebruikers kunnen nog steeds hun bloedglucosegegevens automatisch uploaden van hun eigen apparaat naar de mySugr dagboek-app en die gegevens delen met zorgprofessionals en hulpverleners.

Over mySugr

mySugr werd in 2012 opgericht en is gespecialiseerd in allround zorg voor mensen met diabetes. De apps en services van mySugr vormen een perfecte combinatie van diabetescoaching, therapiemanagement, onbeperkte teststrips, geautomatiseerde datatracking en naadloze integratie met een groeiend aantal medische hulpmiddelen die de dagelijkse belasting van het leven met diabetes verlichten. De eerste investeerders waren onder meer business angel ‘Hansi’ Hansmann, iSeed Ventures en Roche Venture Fund. Bij het bedrijf werken 47 medewerkers in de twee vestigingen in San Diego (Californië VS) en Wenen (Oostenrijk). De mySugr app is beschikbaar in 52 landen en 13 talen.

Bron: Roche

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen