Aanwijzing de Clinique Dr. Don beëindigd

Array

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft de aanwijzing en de last onder dwangsom bij de Clinique Dr. Don in Hengelo beëindigd.Op 27 oktober 2016 kreeg Clinique Dr. Don een aanwijzing van de inspectie. De kliniek moest 11 tekortkomingen oplossen binnen drie maanden. Deze tekortkomingen gingen over dossiervorming, zorgproces, infectiepreventie, medicatieveiligheid en medische technologie.

In de kliniek vinden ingrepen plaats zoals op het gebied van liposucties, lipofillings, ooglidcorrecties en het verwijderen van permanente fillers
De verbetermaatregelen waren nodig om een veilige omgeving te garanderen voor ingrepen in de kliniek.

De Clinique Dr. Don

De kliniek bleek niet tijdig alle tekortkomingen te hebben opgelost. Op 28 april 2017 volgde daarom een last onder dwangsom. Na het opleggen van de last onder dwangsom heeft de kliniek op 8 en 11 mei 2017 een aantal documenten overgelegd en bracht de inspectie op 19 mei 2017 een bezoek aan de kliniek om vast te stellen of aan de aanwijzing en de last onder dwangsom werd voldaan.

De tekortkomingen op het gebied van dossiervoering en zorgproces zijn verbeterd. Hiermee heeft de zorgaanbieder voldaan aan de aanwijzing en de LOD. De inspectie zal de voortgang bij de kliniek blijven volgen.

Bron: IGZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen