Minister Bruno Bruins investeert komende jaren fors in breedtesport en topsport

Array

Het aantal meldingen van excessen in het voetbal is gedaald, 371 gemeenten hebben inmiddels één of meerdere buurtsportcoaches en zijn daar in 95% van de gevallen ook nog eens positief over. Bovendien voelen steeds meer mensen zich veilig op en rond het sportveld en zijn Nederlanders zeer tevreden over het sport- en beweegaanbod. Dat schrijft de minister voor Medische Zorg en Sport vandaag in zijn voortgangsbrief aan de Tweede Kamer.

Sport speelt een grote rol in het leven van veel Nederlanders. De minister onderstreept het belang van de sport voor de volksgezondheid en het plezier, de trots en saamhorigheid die sport kan brengen. Sterke verenigingen en goed geschoolde vrijwilligers zijn van groot belang.  Daarom trekt de minister in ieder geval 10 miljoen euro extra uit voor de versterking van de sportsector, 10 miljoen extra voor de topsport en 5 miljoen voor de organisatie van  grote sportevenementen in Nederland. Volgende week maandag debatteert de Tweede Kamer over de sportbegroting voor 2018.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen