Kansen op de arbeidsmarkt als je doof bent: Ibrahim Köysüren is rolmodel

Samen sterk in communicatie

Controller Ibrahim Köysüren uit Utrecht heeft de Johan Wesemannprijs gekregen, onder andere omdat hij een mooi voorbeeld is voor dove kinderen die denken dat er minder kansen zijn op de arbeidsmarkt door een gehoorbeperking. De prijs, die elk jaar wordt uitgereikt aan iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor mensen met een auditieve beperking, bestaat uit een oorkonde, kunstwerk en geldbedrag voor studie.

Doof rolmodel

Ibrahim werkt ruim 11 jaar als controller  bij Kentalis. In de wereld van zorg en financiën weet hij zich, met of zonder tolk, prima staande houden. En dat vraagt om goede communicatieve vaardigheden. Daarmee is Ibrahim een mooi voorbeeld voor dove kinderen die misschien denken dat er minder kansen zijn op de arbeidsmarkt door een gehoorbeperking. Ook draagt Ibrahim een steentje bij voor de dovengemeenschap. Zo verricht hij bestuurswerk voor de  Nederlands Dove Jongeren (Jongerencommissie) JC, Dovenschap, KNDSB squash organisatie, WDD Utrecht en is hij  nu penningmeester van de Vrienden van Swedoro (Stichting Welzijn Doven Rotterdam).

Dit hebben we samen bereikt

Ibrahim kreeg de prijs in aanwezigheid van familieleden en vele collega’s. De prijs werd uitgereikt door Kentalis bestuurder Henk Bakker. “Ibrahim heeft  baanbrekend werk verricht en is een icoon voor de organisatie. Hij is niet alleen zeer bekwaam, maar ook een enthousiast en leuk mens”. De prijs kwam voor Ibrahim als een grote verrassing en hij bedankte zijn familie en collega’s: “Het is iets wat we samen hebben gedaan.”

Over Kentalis

Kentalis is er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis hebben of slechthorend, doof of doofblind zijn, ook als zij meerdere beperkingen hebben. Zij kunnen bij Kentalis terecht voor onderzoek, zorg en onderwijs op maat, dicht bij huis en op locaties door heel Nederland. Ook werkt Kentalis samen met zorg- en onderwijsprofessionals in het binnen- en buitenland en delen wij met hen kennis. Onder het motto: ‘Samen komen we verder’.

Bron: Kentalis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen