Vergelijk je zorgverzekering voor 2018 op inhoud en prijs

Array

Je zorgverzekering voor 2018 vergelijken loont! Alle zorgpremies voor 2018 zijn inmiddels bekend. En één ding valt op, de meeste premies stijgen! Als je wil kijken of je beter kan overstappen moet je op de volgende zaken letten.

Verzekeraars passen de prijzen jaarlijks aan. Ook dit jaar zit er een behoorlijk verschil tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekering. Op onze website vind je een handige vergelijker waarin je zorgverzekeringen op prijs en dekking kan vergelijken. Soms is goedkoop duurkoop omdat niet elke zorgverlener een contract heeft met de zorgverzekeraar van jouw keuze. En soms heb je meer zorg nodig dan wordt gedekt.

Eigen risico en zorgbehoefte

Het is soms moeilijk te bepalen hoeveel en wat voor zorg je in 2018 nodig zal hebben. Mensen met een chronische ziekte, sluimerende blessure, of andere lichamelijke ongemakken moeten goed kijken of de zorg en zorgverlener volledig is gedekt. En als dat niet zo is, wat er dan wel en wie wel de zorg levert die gedekt is.

Als je zeker zorg nodig hebt, verhoog je eigen risico dan niet

Heb je in 2018 zorg nodig, hebt meer dan alleen huisartsenzorg zonder medicatie nodig, verhoog dan niet je eigen risico. Het standaard eigen risico is dit jaar €385. Elke Nederlander moet bij het gebruiken van de meeste zorg eerst het eigen risico zelf opmaken. Dit eigen risico kun je verhogen tot maximaal €885. Zorgverzekeraars geven fikse kortingen op de premie als je zelf kiest voor verhogen van het eigen risico. Verwacht je weinig zorg in 2018, dan is dat het overwegen waard. Maar let op, het blijft altijd een gok. Je weet namelijk nooit hoeveel zorg je in 2018 nodig hebt. Als je kiest voor een hoog eigen risico, is het verstandig een groot deel van dat bedrag als spaarpotje achter de hand te hebben om onverhoopte zorgkosten toch te kunnen betalen.

Ook bij zorgverzekering, is goedkoop vaak duurkoop

Budgetzorgverzekeringen lijken in prijs aantrekkelijk maar als je onverhoopt zorg nodig hebt wordt je geconfronteerd met allerlei beperkende voorwaarden én zorginstellingen en zorgverleners die niet gecontracteerd zijn, en dus dat je de zorg van die instellingen en zorgverleners niet of slechts deels vergoed krijgt. Met als gevolg, dat je ver moet reizen om je te laten behandelen bij een gecontracteerde zorginstelling en die je niet kent.

Basisverzekering en aanvullende verzekering hoeven niet bij één zorgverzekering te worden afgesloten

De basiszorg is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde en is wettelijk verplicht. Een aanvullende verzekering is niet verplicht en ook niet altijd nodig. Je hebt aanvullende verzekeringen voor mondzorg, fysiotherapie, hulpmiddelen, enz, enz. Kijk voor een aanvullende verzekering goed naar je persoonlijke situatie en welke zorg je denk nodig te hebben. Kijk vooral bij de aanvullende tandartsdekking even naar de prijs. Als je alleen voor controle gaat en je doorgaans weinig zorg nodig hebt aan je gebit, is het vaak goedkoper dit zelf te betalen.

Vergelijk zorgverzekeringen.

Ook MedicalFacts kan je zorgverzekeringen vergelijken en gelijk afsluiten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen