Twentse Zorgacademie nieuwe partner van Health Valley

Array

Op donderdag 7 december verwelkomde Health Valley de Twentse Zorgacademie (TZA) als nieuwe partner binnen het innovatienetwerk. Ook treden zij toe toe als embedded fieldlab voor de ouderenzorg, een mooie kans voor partners gericht op de ouderenzorg.

Marc Kalf, Innovatiemanager Health Valley: ‘Wij zijn erg blij met TZA als partner. Zij beschikken over een laagdrempelig living lab, waar zorgproducten en e-health innovaties van onze partners op gebruiksvriendelijkheid, gebruikservaring en acceptatie in een realistische zorgsetting worden getest door studenten samen met zorgverleners, en eindgebruikers.’

Eric Wolkotte, Projectleider Twentse Zorgacademie: ‘De samenwerking met Health Valley is voor ons zeer waardevol. Zij hebben een groot en breed netwerk en positie op het gebied van innovaties op het gebied van Life Sciences & Health. Ze bieden ons daarmee de mogelijkheid om ?met dit netwerk in contact te komen, kennis uit te wisselen en de TZA als embedded fieldlab voor de ouderenzorg te positioneren.’

Netwerk blijft groeien

De afgelopen jaren is het Health Valley netwerk meer dan verdubbeld: van 152 organisaties in 2014 tot 320 nu. Daarmee is Health Valley het grootste innovatienetwerk in Life Sciences & Health van Nederland. Binnen het netwerk ontmoeten en versterken bedrijven, zorgorganisaties, kennisinstellingen en overheden elkaar. Samen brengen ze technologie en de zorg bij elkaar en innovaties naar de patiënt.

De Twentse Zorgacademie

Twentse Zorgacademie (TZA) is hét regionale innovatieve leerwerk-, test- en oefencentrum in Twente op het gebied van zorgtechnologie en toepassingen gericht op het behoud van zelfstandigheid en zelfredzaamheid in de thuissituatie. Hogeschool Saxion en Roessingh Research and Development leveren de test-expertise. De Twentse Zorgacademie zorgt voor een passende groep gebruikers. Zoals mensen met milde cognitieve klachten of mensen met een beperking. Ook kan de organisatie mantelzorgers, professionals en studenten betrekken bij het testen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen