Eurocine Vaccines daagt de griep uit met nasale vaccins

Terwijl Australië kampt met één van de zwaarste griepseizoenen in decennia[1], maakt Eurocine Vaccines zich op voor de volgende ontwikkelingsfase, een tweede klinische studie met zijn eerste kandidaat-vaccin Immunose™ FLU, om deze griep te bestrijden. Ondersteund door de twee onlangs toegekende octrooien in Australië en de VS en positieve resultaten uit recent uitgevoerd klinisch onderzoek zet Eurocine Vaccines nu de volgende stap op weg naar zijn missie – een nasaal griepvaccin goedgekeurd voor kinderen jonger dan twee jaar.

“Het octrooi dat ons eerder dit jaar in de VS is toegekend, bewijst het succes van onze octrooistrategie. We hebben nu tenminste één toegekend octrooi voor elk van onze octrooiaanvragen, waardoor de waarde van onze technologie veilig vastgelegd is in onze intellectuele eigendomsrechten. Van daaruit kunnen we nu niet alleen de volgende stap zetten in de ontwikkeling, maar ook onze portfoliostrategie onder de loep nemen”, aldus CEO doctor Hans Arwidsson.

De volgende studie – Een strategische zet

Zowel ouderen als jongere kinderen[2] hebben niet zo’n sterk immuunsysteem als jongvolwassenen. Daarom is vaak een vaccin met hulpstoffen nodig om bescherming tegen ziektes te stimuleren. Vandaar dat het een strategische keus is om in de volgende studie ouderen op te nemen.

“Het is al noodzakelijk om meer volwassenen bij onze trials te betrekken voordat we onderzoek kunnen doen onder jongere kinderen. Onze keus voor ouderen in de volgende fase heeft echter meerwaarde omdat we niet alleen meer kennis vergaren over de werking van de hulpstoffen in zwakkere immuunsystemen, maar ook omdat we hiermee een nieuw marktsegment aanboren zonder ons ideaalbeeld uit het oog te verliezen”, aldus CSO doctor Anna-Karin Maltais.

Vergrote portfolio van nasale vaccins

Tegelijkertijd kan de technologie van nasale vaccinatie op veel meer gebieden worden toegepast. De voordelen hiervan voor de patiënt zijn het grote gemak van naaldvrije toediening, lagere toedieningskosten en dubbele bescherming omdat de antistoffen zowel in het slijmvlies als in het bloed terechtkomen.

Eurocine Vaccines zal het verbreden van zijn productportfolio daarom daarom zowel zelfstandig als samen met zijn partners blijven evalueren.

Over Eurocine Vaccines

Eurocine Vaccines gebruikt zijn klinisch bewezen technologie Endocine™ voor het ontwikkelen van een geoctrooieerd nasaal griepvaccin voor kinderen en ouderen. Binnen de markt voor griepvaccins vormen kinderen het snelst groeiende segment. Dit is het gevolg van het advies van de WGO om kinderen tegen de griep te vaccineren. Er is een klinische studie uitgevoerd met het hoofdproduct van het bedrijf, het nasaal toegediende, quadrivalente kandidaat-griepvaccin Immunose™ FLU. De resultaten lieten zien dat het veilig was en zowel het neusslijmvlies als het serum immuunresponsen vertoonde. Dit vormt een goede basis voor de verdere ontwikkeling van Immunose™ FLU. De volgende klinische studie wordt uitgevoerd tijdens het griepseizoen 2017/2018 en er nemen ook ouderen aan deel.

Het aandeel Eurocine Vaccines, EUCI, wordt verhandeld op Aktietorget, XSAT.

Referenties

1. http://edition.cnn.com/2017/09/03/health/australia-bad-flu-season/index.html and http://www.telegraph.co.uk/news/2017/09/12/nhs-fears-worst-flu-season-history/

2. Bekijk dit korte filmpje, waarin CSO doctor Anna-Karin Maltais uitlegt waarom kinderen kwetsbaarder zijn en hoe de neusamandel, een immunologisch orgaan, beter gestimuleerd kan worden; https://www.youtube.com/watch?v=3OrK20f0OPw&feature=youtu.be  !

Bron: Eurocine Vaccines AB

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen