Lieftinck nieuw lid raad van toezicht Sint Maartenskliniek

Array

Adriaan Lieftinck is afgelopen dinsdag 5 december als nieuw lid toegetreden tot de raad van toezicht van de Sint Maartenskliniek. Hij vervult hiermee de vacature die ontstond na het vertrek van Mike Leers. De voorzittersrol die Leers bekleedde, is vorige maand overgenomen door René Penning de Vries. Daardoor ontstond de vacature voor een lid van de raad van toezicht, waarvoor Adriaan Lieftinck door de raad van toezicht is benoemd na consultatie met raad van bestuur, ondernemingsraad, patiëntenadviesraad en medische staf. Lieftinck was tot 2017 onder andere partner bij Deloitte en tot 2007 bestuursvoorzitter van het IJsselland ziekenhuis. 

Lieftinck (55) was tot 2017 verantwoordelijk voor de gezondheidszorgpraktijk van Deloitte in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In Nederland betrof dit de dienstverlening van Deloitte aan onder meer ziekenhuizen, GGZ-instellingen, zorgverzekeraars en het Ministerie van VWS. Tussen 2004 en 2007 was hij voorzitter van de raad van bestuur van het IJsselland ziekenhuis. Met zijn specialistische kennis en affiniteit in de zorg op het gebied van strategie, financiën, procesoptimalisatie en ICT levert hij een bijzondere bijdrage aan de Sint Maartenskliniek.

 

Met de komst van Adriaan Lieftinck bestaat de raad van toezicht van de Sint Maartenskliniek verder uit René Penning de Vries (voorzitter), Sandra Mulder, Rieneke de Wit en Tijne Ritsema van Eck – van Drempt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen