Zorggroep Almere verwelkomt twee nieuwe leden Raad van Toezicht

0
2074

Zorggroep Almere heeft Johanna Haanstra en Rieneke de Wit per 1 januari 2018 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht. Daarmee is de Raad van Toezicht weer compleet. Zij volgen Hetty Vlug en Bert Reijnders op. Hetty Vlug heeft medio 2017 afscheid genomen. Zij is directeur Passend Onderwijs geworden in Almere. Omdat Passend Onderwijs een netwerkpartner van Zorggroep Almere is, verhoudt zich dat niet met een toezichthoudende functie. Bert Reijnders heeft zijn gehele termijn van acht jaar als toezichthouder vol gemaakt bij Zorggroep Almere. Hij heeft eind december 2017 afscheid genomen van de Raad van Toezicht. Beide leden zijn wij dank verschuldigd voor hun actieve en kritische bijdrage aan het toezicht op onze organisatie.

Met Johanna Haanstra haalt Zorggroep Almere zowel ruime bestuurlijke als politieke ervaring binnen. Zij  was wethouder in Almere van 2002 tot 2010 en kent de stad goed. Na haar periode als wethouder is zij bestuurlijk en als toezichthouder aan de slag gegaan in het maatschappelijk veld. Zo is zij bijvoorbeeld lid van de programmacommissie van het Nationaal Programma Ouderenzorg van ZonMw en voorzitter van de onafhankelijke urgentiecommissie woonruimteverdeling in Almere.  Wij zijn blij haar in onze Raad van Toezicht te kunnen verwelkomen.

Rieneke de Wit is al ruim 20 jaar bestuurlijk actief in de zorg. Op dit moment is zij bestuurder van het Centrum voor Consultatie en Expertise, een organisatie die zich richt op het adviseren bij complexe zorgvragen waarbij zorgprofessionals vastlopen. Daarnaast heeft zij ruime ervaring als bestuurder en toezichthouder van verschillende zorginstellingen, van GGZ tot ziekenhuizen. Rieneke de Wit woont in Almere en kent het wel en wee van de stad.

Wij vertrouwen erop in Rieneke de Wit en Johanna Haanstra waardige opvolgers gevonden te hebben.

Bron: Zorggroep Almere

Vorig artikelVrouwen met borstimplantaat lopen risico op zeldzame vorm van lymfeklierkanker
Volgend artikelChemokalender maakt kanker voor kinderen tastbaar
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.