IJsselland Ziekenhuis benoemt nieuw lid Raad van Bestuur

Array

Janine Oosting heeft een achtergrond als klinisch chemicus. Sinds 2010 is zij werkzaam bij het Radboudumc, eerst als hoofd Laboratorium Klinische Chemie en later als hoofd Radboudumc Laboratorium voor Diagnostiek. Daarnaast is zij actief als vice-voorzitter van het bestuur Stafconvent. Janine Oosting is goed bekend met algemene ziekenhuizen. Zij is in diverse ziekenhuizen werkzaam geweest als klinisch chemicus en als hoofd laboratorium, waaronder Ziekenhuis Bernhoven en de Sint Maartenskliniek.

De Raad van Toezicht is zeer verheugd met de komst van Janine Oosting naar het IJsselland Ziekenhuis. Hendrik van Moorsel, voorzitter Raad van Toezicht: “De Raad van Toezicht ziet een bestuurder die vanuit de medisch inhoudelijke invalshoek haar rol als lid van de Raad van Bestuur kan vervullen. Haar bestuurlijke ervaring in zowel de setting van een algemeen ziekenhuis als van een academisch centrum is van grote waarde om in verbinding met alle interne én externe belanghebbenden het IJsselland Ziekenhuis te positioneren en vanuit die positie de verdere ontwikkeling van goede en betaalbare zorg, inclusief het bijbehorende investeringsprogramma, te realiseren. De Raad van Toezicht ziet dan ook uit naar een vruchtbare samenwerking.”

Raad van Bestuur weer op volle sterkte

Albert van Wijk, voorzitter Raad van Bestuur, kijkt ook uit naar de komst van zijn nieuwe collega. “Op de eerste plaats een warm welkom voor Janine in het IJsselland Ziekenhuis. Ik ben blij dat met de komst van Janine de Raad van Bestuur weer op volle sterkte is. Onze achtergronden en ervaring vullen elkaar goed aan en ik zie dan ook uit naar onze samenwerking. Graag ga ik samen met Janine aan de slag met de uitdagingen die er voor het IJsselland liggen de komende periode.”

Ook Janine Oosting is blij met haar volgende stap. “Het IJsselland is een ziekenhuis dat bij uitstek geschikt is om op een laagdrempelige manier, dicht bij de patiënt, flexibel te kunnen inspelen op veranderingen in zorgbehoeften en maatschappelijke trends. Ik kijk er naar uit om mijn kennis en ervaring te gaan gebruiken om dat te realiseren en wil het verschil maken voor zowel de medewerkers van het IJsselland als voor de patiënten.”

Bron: IJsselland Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen