Kan een pinda-allergie voorkomen worden?

Array

Is de laatste baby met pinda-allergie geboren nu uit recente wetenschappelijke studies blijkt dat een pinda-allergie voorkomen kan worden.

Recent onderzoek, uitgevoerd door gerenommeerde universiteiten, toont aan dat pinda-allergie voorkomen kan worden door het zo vroeg mogelijk geven van pinda aan zuigelingen. Was voorheen het advies om heel voorzichtig te zijn met het geven van hoog-allergenen voeding aan baby’s, met de nieuwe inzichten worden moeders gestimuleerd om tijdens de borstvoeding al zo veel mogelijk verschillende allergenen te eten, mits ze er zelf niet allergisch voor zijn.

Wanneer de kindjes 4 maanden zijn zou je al moeten starten met het geven van hele kleine beetjes pinda en kippenei om zo het ontwikkelen van een allergie te voorkomen. Dokter Marike Stadermann: “Elke maand dat je eerder start met het geven van pinda en ei maakt de kans significant kleiner tot het ontwikkelen van een allergie.”

Natuurlijk is het niet verstandig je baby een hele pinda’s te geven, die kunnen ze niet verwerken. Marloes Collins van het Allergieplatform adviseert: ”Om te starten is een mespuntje pindakaas of paar kruimels pindameel al voldoende. Dat voer je op tot bijvoorbeeld twee keer per week een boterham met pindakaas voor de peuters.”

AllergieBeurs – Lekker leven met Allergie

Op de AllergieBeurs, die samen met de GezondheidsBeurs in Jaarbeurs Utrecht wordt georganiseerd van 1 t/m 4 februari, ligt de nadruk op lekker leven met allergie. Op de beurs kan je zien wat je wél kunt eten, drinken en doen. De kookdemo’s, stands, lezingen en foodtrucks zorgen voor een leerzaam maar bovenal lekker dagje uit.

Wil je meer weten over het voorkomen van allergie bij kinderen, kom dan op de beurs naar de stand van Allergieplatform, C06. Uiteraard kan je ook je vragen stellen over alle andere vormen van allergie en diverse lezingen en stand bezoeken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen