Sander Leeuwenburgh benoemd tot hoogleraar Regeneratieve Biomaterialen

Array

Sander Leeuwenburgh is met ingang van 1 april 2018 benoemd tot hoogleraar Regeneratieve Biomaterialen aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.<

Sander Leeuwenburgh (Gouda, 1977) behaalde in 2001 (cum laude) zijn Master Materiaalkunde aan de Technische Universiteit Delft. In datzelfde jaar begon hij met zijn promotieonderzoek aan de afdeling Tandheelkunde van het Radboudumc. Daarnaast studeerde hij piano aan het Conservatorium in Arnhem, waar hij in 2005 een Master behaalde (eveneens cum laude). In 2006 promoveerde hij (cum laude) aan de Radboud Universiteit op onderzoek naar biokeramische coatings voor botvervangende implantaten.

Leeuwenburgh was gastonderzoeker op Rice University in Houston (VS) en Kyoto University in Kyoto (Japan). Hij is sinds 2006 verbonden aan de afdeling Tandheelkunde, aanvankelijk als postdoc, vervolgens als universitair docent  en sinds 2015 als universitair hoofddocent.

Sander Leeuwenburgh kreeg voor zijn onderzoek meerdere beurzen, waaronder een VENI en een VIDI beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Hij werkt onder meer aan het ontwerp van injecteerbare en zelfherstellende biomaterialen die het eigen lichaam stimuleren tot zelfherstel van beschadigde of verloren gegane weefsels.

Bron: Radboudumc & Radboud universiteit

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen