Zeven leefstijlthema’s voor mensen met borstkanker

Array

Na tien jaar onderzoek publiceerde het Wereld Kanker Onderzoeks Fonds (WKOF) vandaag tien nieuwe richtlijnen voor kankerpreventie. Eerder dit jaar verwerkte de Borstkankercoach de richtlijnen in het boek Borstkanker… en nu?! als één van de leefstijlthema’s voor vrouwen en mannen met de diagnose borstkanker. De andere zes leefstijlthema’s in het boek zijn: positiviteit, ontspanning, inspanning, geestelijke verdieping, sociale steun en werk.

In het boek Borstkanker… en nu?! staan naast zeven leefstijlthema’s ook zeven verhalen van jonge vrouwen met (een voorstadium van) borstkanker. Zij vertellen openhartig wat hen hielp tijdens hun ziekte- en herstelproces. Zij hadden elk een eigen manier, passie, gedrevenheid, focus of geloof om op de been te blijven. Dit zelfhulpboek stimuleert mensen met de diagnose borstkanker de regie over hun lichaam en leven te nemen, op het moment dat alle controle verloren lijkt te zijn.

Over de Borstkankercoach, Wanda Verhoeff

Wanda Verhoeff was 45 jaar toen zij de diagnose borstkanker kreeg. Voor die tijd werkte ze als freelance communicatiemanager en organisatiecoach. Na een herstelproces van enkele maanden ging ze weer aan het werk en kwam tot de conclusie dat ze meer voor mensen één op één wilde betekenen. Ze volgde de opleiding Coaching en Kanker en diverse vakgerichte trainingen en workshops. In 2016 opende zij haar praktijk als borstkankercoach.

Wanda begeleidt vrouwen die herstellende zijn van borstkanker om de kracht in zichzelf (terug) te vinden en te leven en te genieten in het ‘nu’. Zowel in het gezin als op het werk. Zij coacht wandelend in de natuur: in het bos en op het strand. Daarnaast is ze schrijfster, geeft ze lezingen, workshops en trainingen. Ze treedt op als experts in panels en als dagvoorzitter. Als borstkankercoach combineert ze haar eigen ervaring met haar brede achtergrond als coach.

Coaching vrouwen met borstkanker

Wanda heeft een duidelijke missie: coaching toegankelijk maken voor alle vrouwen met borstkanker en hun naasten. Een tijdelijke steun in de rug in moeilijke tijden. Ze maakt zich sterk om deze vorm van nazorg vergoed te krijgen door werkgevers en verzekeringsmaatschappijen.

 

Iets lezen uit het boek Borstkanker… en nu?!
www.borstkankercoach.nl/borstkanker-en-nu

Het boek is te koop op www.borstkankercoach.nl/boek

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen